Izvor: Sputnik Srbija
04.06.2022 u 18:23
0

ZAHAROVA O SKANDALOZNOM CURENJU PREPISKE Mi-6: To ne poklapa mnogo sa navodno demokratskim idealima britanske parlamentarne monarhije

Karakteristike promene vlasti u Velikoj Britaniji nemaju mnogo veze sa, navodno, demokratskim idealima britanske parlamentarne monarhije, kaže portparol MIP Rusije Marija Zaharova, komentarišući curenje skandalozne prepiske Mi-6 u vezi sa istupanjem Londona iz EU.

Portal „Grejzon“ je 15. maja objavio prepisku koja, kako se navodi, razotkriva moguću zločinačku zaveru britanske elite, koja se zalagala za istupanje Britanije iz EU, sabotiranje tadašnjeg premijera Tereze Mej i njenog plana za „Bregzit“, infiltriranje u Vladu, špijuniranje predizbornih kampanja i dovođenje Borisa Džonsona umesto Tereze Mej na premijersku poziciju“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAHAROVA TRAŽI ODGOVOR OD NEMAČKE: Zašto ćutite o blokadi ruskih medija u Evropi?

U Londonu se rasplamsao još jedan u nizu unutrašnjih političkih skandala. Otkrivena je prepiska bivšeg šefa obaveštajne službe MI-6 Ričarda Dirlava sa funkcionerima na visokim pozicijama moćnog bloka britanske Vlade i građanskim aktivistima, navela je ona.

Pozadina skandala: Britanije tokom 2018-2019. godine izlazi iz Evropske unije, vode se dugi i veoma teški pregovori sa Briselom o parametrima ‘razvoda’. Po mišljenju brojnih moćnika na čelu sa Dirlavom, premijer Tereza Mej je suviše spora, njen plan je previše ‘mekan’, trebalo bi smeniti šefa kabineta ministara.

U postu na Telegramu Zaharova navodi šta je svojevremeno pisao savetnik Ministarstva odbrane Britanije Gvitian Prins: ‘U ovom momentu uključen sam u naše pokušaje da ‘osujetimo‘ užasni sporazum o istupanju iz EU, koji priprema premijer Mej, ako Henri Kisindžer bude želeo da učestvuje, dostaviću mu sve materijale’.

A, evo i druge fraze iz prepiske: ‘Cilj je da se blokira svaki sporazum, koji se bude zasnivao na malodušnom i katastrofalnom planu ‘Čekers’, ako zatreba – skloniti premijera Mej i zameniti nekim pogodnijim. I, bukvalno posle nekoliko meseci: ‘Otarasi je se sada i završi sa tim’. Iskreno, ističe Zaharova, nekako se to ne poklapa mnogo sa navodno demokratskim idealima britanske parlamentarne monarhije.

Sponzori cele operacije smene šefa kabineta su „stari finansijeri“ – Timoti i Meri Klod, aristokrate, koji su se poslednjih decenija nastanili u poreskom raju na ostrvu Džersi, navodi ona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter