Izvor: BSC HAPPY
07.02.2023 u 19:53
0

ZAJEDNO U NEVOLJI Premijer Grčke Micotakis otkriva da je njegova zemlja ostavila po strani tenzije sa Turskom kako bi poslala pomoć nakon razornog zemljotresa!

Uprkos tenzijama sa Turskom, Grčka je među zemljama koje su poslale pomoć toj zemlji nakon razornog zemljotresa, ali sukobima razorena severozapadna Sirija čini iste napore "komplikovanijim", rekao je grčki premijer Kirijakos Micotakis.

Grčka i Turska „su susedi koji moraju da pomognu jedni drugima u teškim vremenima. Ovo nije prvi put da su zemljotresi pogodili naše zemlje,“ rekao je on i dodao „Ovo je vreme da privremeno ostavimo po strani naše razlike i pokušamo da rešimo ono što je veoma hitna situacija.

„U Siriji, međutim, nema zvaničnog sagovornika i nema garancije da će pomoć stići do pogođenog područja i ljudi, što otežava napore za pružanje pomoći“, rekao je Micotakis.

U ZNAK SOLIDARNOSTI SA TURSKOM: Zastave u sedištu NATO spuštene na pola koplja

„Nijedna zemlja sama nema mogućnost da zaista napravi ovakve aranžmane. Zato mislim da je važno da se ti pregovori mogu odvijati bilo kroz UN ili kroz Evropsku uniju povlačenjem resursa. Ne bih imao poverenja u takvu vrstu razgovora na bilateralnom nivou“, rekao je on, dodajući da nije direktno komunicirao sa Damaskom.

„Želim da naglasim ovo: ovde se ne radi o geopolitici. Ne radi se o priznavanju bilo kakvog režima. Ovde se radi o spasavanju ljudi u užasnim uslovima kojima je očajnički potrebna naša pomoć“, dodao je premijer Grčke.

„PROŽIVALJAVAMO NAJBOLNIJE DANE“, ERDOGAN OČAJAN: „Ovo je najveća nesreća ikada, ne samo u našoj zemlji, već i u istoriji celog sveta“

U međuvremenu, Basam Sabag, predstavnik Sirije u UN, rekao je da svako ko želi da pomogne Siriji može da koordinira sa vladom i oni će biti spremni da to učine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter