Izvor: Mondo.rs
25.03.2022 u 19:57
0

Zamena ruskog gasa NIJE MOGUĆA! Katarski ministar energetike objasnio zašto!

Zamena ruskog prirodnog gasa na evropskom tržištu „nije praktično moguća“, rekao je katarski ministar energetike Saad al Kabi u intervjuu za CNN u četvrtak.

Ministar energetike Saad al Kabi, koji je i predsednik i izvršni direktor državne kompanije „QatarEnergy“, istakao je da „od 30 do 40 odsto ukupnog obima gasa koji se isporučuje na svetsko tržište – dolazi iz Rusije“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

EU je uvela ekonomske sankcije Moskvi zbog sukoba u Ukrajini i najavila da će ove godine krenuti ka postepenom smanjenju potrošnje ruskog prirodnog gasa. Više od 40 odsto uvoza gasa u EU dolazi iz Rusije. Međutim, Al Kabi je rekao da Katar neće uvoditi sankcije ruskom sektoru nafte i gasa, ističući da „energetika treba da ostane van politike“. Prema rečima ministra, Katar neće stati ni na čiju stranu u ukrajinskoj krizi, prenosi „Russia Today“.

Katar je inače među najvećim proizvođačima gasa (LNG) i jedna od najbogatijih država po glavi stanovnika, a uprkos neutralnom statusu prethodno su istakli da su voljni da se „nađu“ Evropi u snabdevanju gasa. 

S druge strane, Saudijska Arabija i UAE, zalivske sile koje već godinama pokušavaju da izoluju Katar i proteklih nekoliko godina imaju zategnute odnose s Vašingtonom, nisu potvrdno odgovorile na pozive Zapadada povisi energetsku proizvodnju kako bi se suzbio rast cena prouzrokovan ratom u Ukrajini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter