Izvor: Sputnjik
05.07.2022 u 11:44
0

ZAPAD MASOVNO NAORUŽAVA UKRAJINU! Šojgu tvrdi da je Kijevu do sada isporučeno 28.000 tona naoružanja

Zapad je do sada Ukrajini isporučio više od 28.000 tona vojnog tereta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na savetovanju u resornom ministarstvu.

ŠOJGU SE OGLASIO NAKON OSLOBOĐENJA LNR Ruski ministar odbrane poručio je da se specijalna vojna operacija nastavlja!

Prema njegovim rečima, kolektivni Zapad nastavlja masovno da isporučuje naoružanje kijevskom režimu, u nadi da će tako produžiti trajanje sukoba u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Deo tog naoružanja koje Zapad isporučuje Ukrajini odlazi na Bliski istok, a delimično dospeva i na crno tržište – upozorio je ruski ministar.

On je, takođe, istakao da je u proteklih deset dana likvidirano 170 stranih plaćenika, a da je 99 njih odbilo da i dalje učestvuje u borbenim dejstvima i napustilo teritoriju Ukrajine.

Sergej Šojgu je, takođe, obavestio predstavnike vojnog resora, da je opasnost od mina u luci Marijupolja potpuno otklonjena i da su formirana dva bezbedna koridora za isplovljavanje brodova u Crno i Azovsko more.

– Realizuje se kompleks mera za zaštitu bezbednosti plovidbe brodova u akvatorijama Crnog i Azovskog mora. Formirali smo dva humanitarna koridora za kretanje civilnih brodova. Potpuno je otklonjena opasnost od mina u akvatoriji luke Marijupolj – rekao je ministar.

On je dodao da je do sada provereno više od 3.700 hektara u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, pronađeno je i demontirano 46.379 eksplozivnih naprava.

Ministar odbrane Rusije je naglasio da će se specijalna vojna operacija u Ukrajini nastaviti dok ne budu potpuno ispunjeni svi postavljeni zadaci, a da je njen prioritet da se sačuvaju životi i zdravlje ruskih vojnika i bezbednost civilnog stanovništva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter