Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
18.05.2023 u 11:24
0

LUKAŠENKO BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Zapad priznaje da se sprema za rat, evo šta je Rusija bila u stanju da uradi…“

Beloruski lider je naveo da uprkos brzom padu životnog standarda i pogoršanju ekonomskih perspektiva u evropskim zemljama, Zapad pojačava međunarodnu napetost i glasom političara otvoreno priznaje da se sprema za rat.

Akcije Zapada kao što je pretvaranje nekih zemalja u poligon za testiranje oružja i uključivanje drugih u Severnoatlantsku alijansu dovele su svet do ivice globalnog sukoba, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na na sastanku sa učesnicima sastanka Saveta Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

LUKAŠENKO I DALJE NOSI ZAVOJ NA LEVOJ RUCI: Nakon glasina o zdravlju objavljena fotografija beloruskog lidera (FOTO)

„Pojedinačne države postale su poligon za uništavanje starog i testiranje novog zapadnog naoružanja. Nakon nedavnog ulaska Finske u alijansu i predstojećeg ulaska Švedske, ponovo smo bili svedoci širenja severnoatlantskog bloka. svet na veoma opasnoj ivici globalnog sukoba“, navodi Lukašenkove reči pres-služba.

Ukrajina ostaje centralna arena sukoba, bojno polje na evropskom kontinentu.

Rusija je mogla da sklopi nepovoljan sporazum sa Ukrajinom

Rusija je prošlog proleća bila spremna da zaključi sporazum sa Ukrajinom pod nepovoljnim uslovima, izjavio je Lukašenko.

„Od prvog dana su ruski parlamentarci bili direktno umešani u ovo. Predložili smo: hajde da sednemo za pregovarački sto. Pa, udarili su se nogom u lice – hajde da razgovaramo, zaustavimo ovaj rat. U Belorusiji su prošle tri runde. ili nešto drugo – otišli ​​su u Tursku. Dobro, idemo u Tursku. Stavili su nacrt ugovora na sto. Da ga Rusija sada pročita, poludeli bi. To je bilo apsolutno neisplativo za Rusiju. Ali Rusija je pristala“, citira pres služba reči Lukašenka.

Beloruski lider je rekao da na svom stolu ima nacrt ovog sporazuma. Prema njegovim rečima, čim je Rusija pristala na mirovne inicijative, nacrt ugovora je bačen u smeće. Predsednik Belorusije je napomenuo da su preduslovi koje je postavila Ukrajina usmereni na sprečavanje bilo kakvih pregovora.

„Kakve preduslove možemo da imamo? Moramo da sednemo za pregovarački sto i tamo razradimo sve vrste uslova“, rezimirao je Lukašenko.

Osvrćući se na stalno zvučne izjave Kijeva o kontraofanzivi, šef beloruske države je primetio da bi u ovom slučaju moglo doći do dezinformacija.

„U svakoj bici, dezinformacije su veoma opasne. Setite se Kurske bitke, kod Staljingrada, kada smo uspešno dezinformisali neprijatelja… Ali, moram da kažem, najveća dezinformacija je ovaj „kontranapad“, rekao je Lukašenko

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter