Izvor: BSC Happy
01.04.2023 u 17:07
2

POČINJE UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA? Prolećno buđenje uz najmoćnije naoružanje!

Ukrajinska vojska počinje sezonu sa prilivom moćnog naoružanja.

Nemačka je ove nedelje saopštila da je isporučila Ukrajini 18 tenkova Leopard 2 koje je obećala. Poljska, Kanada i Norveška su takođe predale svoje obećane tenkove Leopard.

Stigli su i britanski tenkovi Čelendžer.

48 SATI UKRAJINA: Zelenski u obilasku zemlje!

Ukrajinski ministar odbrane, Aleksij Reznikov, rekao je da se nada da će zapadni partneri isporučiti najmanje dva bataljona nemačkih Leopard 2 do aprila.

Očekuje i šest-sedam bataljona tenkova Leopard 1, sa municijom, iz koalicije zemalja.

Takođe su obećani američki tenkovi Abrams i francuski laki tenkovi, zajedno sa ukrajinskim vojnicima koji su nedavno obučeni za njihovu upotrebu.

Pomoć Zapada bila je od vitalnog značaja za jačanje otpora Ukrajine i oblikovanje toka rata. Zelenski priznaje da bez pomoći SAD njegova zemlja nema šanse da pobedi.

„KANADA, SAD I UKRAJINA ĆE POBEDITI“: Poruka Truda i Bajdena!

Nove zalihe, uključujući haubice, protivtenkovsko oružje i milion metaka artiljerijske municije, dodatno će ojačati ukrajinsku vojsku i dati joj veći udar.

 – Veliki broj tenkova može da zabije dublji klin u ruske pozicije – rekao je Niksi.

U svojoj kontraofanzivi, ukrajinske snage će nastojati da probiju kopneni koridor između Rusije i anektiranog poluostrva Krim, krećući se od Zaporožja ka Melitopolju i Azovskom moru, kaže ukrajinski vojni analitičar Oleh Ždanov.

U slučaju uspeha, Ukrajinci će „podeliti ruske trupe na dve polovine i preseći linije snabdevanja jedinicama koje se nalaze zapadnije, u pravcu Krima“, rekao je Ždanov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POČINJE UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA? Prolećno buđenje uz najmoćnije naoružanje!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter