Izvor: BSC Happy
24.05.2023 u 09:50
0

MOŽDA JE OVDE POČETAK KRAJA: Izrael zvanično saopštio da započinje „AKCIJU“ protiv IRANA, dok u pozadini zvecka NUKLEARNO NAORUŽANJE

Visoki izraelski general je u utorak izneo izglede za „akciju“ protiv Irana, iako je savetnik premijera Benjamina Netanjahua za nacionalnu bezbednost umanjio svaku neposrednu pretnju koju predstavlja novo podzemno nuklearno postrojenje koje je iskopao Teheran.

Napori svetskih sila da pregovaraju o novim ograničenjima iranskog obogaćivanja uranijuma i drugim projektima sa potencijalom za pravljenje bombi do sada su bili bezuspešni, što je podstaklo dugo izmišljene pretnje Izraela da pribegne sili ako smatra da je diplomatija ćorsokak.

Diplomatija između dve bliskoistočne sile odavno je završena priča. Međusobne pretenje ne jenjavaju.

„NEĆU DA UMREM, MOMCI, MORAĆETE DA SE BORITE S MNOM JOŠ DUGO VREMENA“: Lukašenko nikad ZDRAVIJI

Izrael mesecima gađa iranske položaje u Siriji, na taj način sebe izolujući od čitavog muslimanskog i arapskog sveta koji je dominantan na tom prostoru. Unutrašnja politika borbe sa Palestincima dovodi Izrael u situaciji da ostaje usamljen, dok Arapska liga nanovo ujedinjuje sve arapske zemlje i Iran, vraćajući čak i nedodriljivu Siriju pod svoje okrilje.

Netanjahu stoji na staklenim nogama, stotine hiljada je marširalo protiv izmena u pravosudnom sistemu zemlje, dok Bajden saopštava kako bi premijer mogao da popusti i shvati da nije bogom dan i da Izrael nije njegova svojina… ali ne, Netanjahu se drži svoje autokratske i konzervativne politike koja je Izrael dovela dotle da je spreman da zarati sa jednom od najvećih svetskih sila današnjice Iranom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter