Izvor: Telegraf
22.01.2023 u 11:22
0

BOLNICE PUNE ZARAŽENIH: Jezive scene u Kini zbog korone (FOTO)

Kina je objavila da je u ovoj državi od decembra do sredine januara umrlo više od 60.000 ljudi.

Da je situacija sa korona virusomKini kritična indirektno su priznale i same vlasti, objavljivanjem da je u decembru 60.000 ljudi preminulo od posledica virusa, iako su u početku postojale tvrdnje da se radi o 37 osoba.

Pored toga, u planu je i cenzurisanje društvenih mreža, kako se ne bi širila panika, a upravo je jedan snimak sa Tvitera zabrinuo svet.

U pitanju je video sa nadzornih kamera jedne bolnice, na kom se vidi u kakvim uslovima rade zaposleni. Jedna od medicinskih sestara, koja radi višesatne smene, srušila se na podu od umora i iscrpljenosti.

KINESKI EPIDEMIOLOG OPTIMISTIČAN: Mala verovatnoća od pojave drugog ubojitog talasa korone

Ovo nije usamljeni slučaj, obzirom da je zdravstveni sistem u lošem stanju zbog eksplozije zaraze kovidom, navodi CNN.

Kina je objavila da je u ovoj državi od decembra do sredine januara umrlo više od 60.000 ljudi.

Ono što ovaj podatak čini još mračnijim jeste to što je kompanija za prognoziranje zdravlja Airfiniti procenila da postoje osnovane sumnje da je ovaj broj u stvarnosti deset puta veći – da je od posledica zaražavanja umrlo 600.000 ljudi.

Na internetu je tokom prethodnih dana osvanuo niz iskustava onih koji su bili zaraženi, ili su poznavali nekog ko je zaražen od kada je Kina relaksirala mere protiv virusa korona. Svedočili su o situaciji u kineskim bolnicama koja podseća na pakao, nedostatku kreveta za bolesnike u istim, premoru lekara koji su prinuđeni da rade i po nekoliko dana vezano, kao i o sveopštoj nestašici lekova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter