Izvor: Kurir.rs/Skaj njuz
03.05.2023 u 09:56
0

UKRAJINA ODLAŽE OFANZIVU: Ambasador: „Zbog lošeg vremena ne možemo da koristimo tenkove i oklopna vozila“

Tvrdnja da je u nedavnom napadu Rusije ispaljeno do 100 projektila izgleda da potiče od ukrajinskog zvaničnika Sergeja Šaketa, šefa policije u oblasti Nikolajev.

Ukrajina još uvek neće pokrenuti dugo najavljivanu ofanzivu jer, zbog lošeg vremena, ne može da koristi tenkove i oklopna vozila koja je dobila od Zapada, kaže ambasador Kijeva u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko.

UKRAJINA SE TRESLA NOĆAS: Nemilosrdno rusko raketiranje

„Očigledno je da vreme za sada ne dozvoljava teškim tenkovima da se kreću po ukrajinskom blatu koje je uobičajeno u proleće“, rekao je Vadim Pristajko za „Skaj njuz“.

Sličan komentar dao je prošle nedelje ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznjikov, koji je izjavio da su ukrajinske snage uglavnom spremne za napad, ali da im je potrebna „Božja volja, vreme i odluka komandanata“.

Sjedinjene Države i njihovi saveznici poslali su na desetine tenkova i stotine oklopnih vozila u Ukrajinu. Dok zapadni zvaničnici tvrde da Kijev ima sve što mu je potrebno za uspešnu operaciju, nezvanično, američki vojni zvaničnici sumnjaju u sposobnost Ukrajine da probije ruske odbrambene linije.

Pristajko je rekao da Ukrajina cilja na „probojnu ofanzivu“, ali je istovremeno upozorio da na to ne polaže „previše nade“.

Ambasador je optužio Moskvu da preuveličava sopstvene vojne sposobnosti, navodeći kao primer najnovije raketne udare na ukrajinske ciljeve.

Rusi „preteruju kada govore o stotinama raketa. U stvarnosti ih je bilo samo na desetine“, tvrdi on.

On je tu cifru podelio na društvenim mrežama u ponedeljak, a ukrajinski mediji su je kasnije preneli. Rusko Ministarstvo odbrane u sopstvenom izveštaju o udarima nije navelo broj upotrebljenog oružja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter