Izvor: Tanjug
12.02.2023 u 08:08
0

ZELENSKI DELI OTKAZE: Smenjen zamenik komandanta Garde

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u subotu da je izdao ukaz kojim se smenjuje zamenik komandanta Nacionalne garde Ruslan Džjuba i dodao da će njegovo nastojanje da „pročisti“ vladu biti nastavljeno, preneo je Rojters.

Prethodnih nedelja smenjeno je nekoliko desetina državnih zvaničnika, a počele su i obimne istrage o počinjenim krivičnim delima pojedinaca.

ČUDO U TURSKOJ: Sedmomesečna beba spasena 140 sati posle zemljotresa (VIDEO)

Evropska unija je ranije saopštila da je rešavanje korupcije jedan od uslova da se Ukrajina priključi evropskom bloku.

Kada je reč o smenjivanju Džjube, u ukazu se ne navode razlozi za smenu.

Zelenski, koji je naglasio da je važno da se pročisti ministarstvo odbrane, nije pominjao Džjubu u dnevnom video obraćanju.

CRNI BILANS ZEMLJOTRESA U TURSKOJ I SIRIJI: Broj poginulih porastao na više od 28.000 ljudi

Umesto toga, dodaje britanska novinska agencija, rekao je da se susreo sa zvaničnicima ministarstva odbrane i predstavnicima zakona kako bi razgovarao o načinima da se zaštite državne institucije od unutrašnjih ili spoljašnjih pokušaja da se smanji njihova efikasnost.

Što se tiče „čistke“ koja je u toku, Zelenski je rekao da se ne radi samo o epizodnim dešavanjima ili kriminalnim procedurama.

-Država će nastaviti da modernizuje svoje institucije. Mora se garantovati časnost i poštenje državnih struktura -rekao je Zelenski.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter