Izvor: Tanjug
19.12.2022 u 09:43
0

ZELENSKI NA OPREZU: „Neće vam pomoći vaše bolesne ideje, spremamo se za sve moguće scenarije sa Belorusijom“

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je njegova zemlja spremna za sve moguće odbrambene scenarije protiv Moskve i njenog saveznika Belorusije, u trenutku kada ruski predsednik Vladimir Putin putuje u Minsk, a ruske trupe koje su tamo stacionirane vrše pripreme za vežbe. 

„PONUDILI SMO SVETU PORUKU MIRA“: Zelenski nezadovoljan odbijanjem FIFE da se obrati gledaocima finala!

Zvaničnici u Kijevu mesecima upozoravaju da bi susedna Belorusija mogla da se pridruži ruskim snagama i ponovo posluži kao lansirna platforma za novi napad i formiranje drugog fronta u višemesečnom ratu, prenose mediji. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zaštita granice, kako sa Rusijom tako i sa Belorusijom, stalni je naš prioritet. Spremamo se za sve moguće odbrambene scenarije, rekao je Zelenski posle sastanka vojnog vrha Ukrajine u nedelju.

Putin danas dolazi u Belorusiju, nakon više od tri godine, a Kremlj je to najavio kao radnu posetu beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku.

 Belorusija, jedan od najbližih saveznika Rusije, dozvolila je da ruske snage koriste njenu teritoriju za napade u Ukrajini, koji su počeli 24. februara, ali se nije direktno pridružila borbama, navodi britanska agencija.

Lukašenko je više puta rekao da nema nameru da šalje trupe svoje zemlje u Ukrajinu.

Šta god da Lukašenka ubede da uradi za Rusiju,to im neće pomoći, kao ni sve druge bolesne ideje u ovom ratu protiv Ukrajine i Ukrajinaca, poručio je Zelenski.

Ruske trupe koje su prebačene u Belorusiju u oktobru, izvešće bataljonske taktičke vežbe, javila je ruska agencija Interfaks, pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane, a Rojters navodi da još nije poznato kada će i gde će one biti izvedene.

Zelenski je u nedelju ponovo pozvao zapadne saveznike da pojačaju ukrajinsku protivvazdušnu odbranu nakon višenedeljnih ruskih vazdušnih napada usmerenih na energetsku mrežu u zemlji koju je zahvatila ledena zima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter