Izvor: Tanjug
12.04.2022 u 20:56
0

ZELENSKI NEĆE NI DA GA VIDI Ovaj evropski političar nije dobrodošao u Kijev!

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer istakao je da je njegov poljski kolega predložio da otputuju u Ukrajinu zajedno sa drugim EU liderima, kako bi pokazali solidarnost s tom zemljom, ali se to „očigledno nije želelo u Kijevu”.

Štajnmajer je tokom posete Poljskoj rekao da mu je poljski kolega Andžej Duda predložio da otputuju u glavni grad Ukrajine s predsednicima Litvanije, Letonije i Estonije kako bi poslali „snažan signal zajedničke evropske solidarnosti sa Ukrajinom.“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari nemačkog predsednika usledili su nakon što je nemački list „Bild” citirao neidentifikovanog ukrajinskog diplomatu, koji je rekao da Štajnmajer trenutno nije dobrodošao u Kijevu, zato što je u prošlosti imao bliske odnose sa Rusijom, prenosi AP.

Agencija navodi da je Štajnmajer prošle nedelje priznao greške u politici prema Rusiji na mestu ministra spoljnih poslova, što je bio u dva navrata za vreme kancelarke Angele Merkel, poslednji put od 2013. do 2017. godine, kada je Nemačka vodila dijalog sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i gajila bliske energetske veze sa Rusijom.

POTRAGA ZA ISTINOM ILI PREKRIVANJE LAŽI? Francuski forenzičari istražuju smrt civila u Buči

Prema pisanju „Bilda“, bez obzira na to pokajanje predsednika Nemačke, zbog pomenutiih odnosa sa Rusijom, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne želi da se sastane sa Štajmajerom.

Pored ostalog, istaknuto je da se nemački politicar, dok je bio ministar spoljnih poslova, dobro slagao sa Segerjom Lavrovim, a ujedno, podržavao i gasovod „Severni tok 2“, što je sve razlog za Zelenskog da mu odbije gostoprimstvo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter