Izvor: Tanjug
20.01.2023 u 12:29
2

ZELENSKI OPET MOLI ZA POMOĆ: „Nema vremena za gubljenje, Ukrajini potrebno stotine tenkova!“

"Leopard" tenkovi se smatraju posebno pogodnim za slanje Kijevu jer su u širokoj upotrebi, što znači da bi nekoliko zemalja moglo da ih pošalje Ukrajini u okviru vojne pomoći.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se danas zvaničnicima NATO-a i drugih zemalja na sastanku u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj i apelovao da Ukrajini pošalju stotine tenkova kako bi se odbranila od ruske invazije.

DANAŠNJI SASTANAK U NEMAČKOJ OD POSEBNE VAŽNOSTI: Zelenski očekuje čvrstu podršku saveznika na sastanku u Ramštajnu!

Zelenski se, putem video linka, zahvalio na podršci koju su poslali njegovi saveznici i u zapadne zemlje, ali je rekao da ne može da gubi vreme na razgovore.

„Rat koji je započela Rusija ne dozvoljava odlaganja. Stotine zahvalnica nisu stotine tenkova. U vašoj je moći da nam obezbedite artiljeriju koja nam je potrebna“, rekao je on Zelenski ministrima odbrane iz oko 50 zemalja okupljenih u Ramštajnu. Tokom svog obraćanja Zelenski je pozvao delegate da ne dozvole svetski poredak „gde će vladati mržnja“ i zamolio ih da udvostruče svoje napore kako bi pomogli Ukrajini da se odupre Ruskim nasrtajima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Rusija želi da uništi univerzalne ljudske vrednosti. Rusija koncentriše svoje poslednje snage pokušavajući da ubedi sve da mržnja može biti jača od sveta. Zato moramo da delujemo brzo“, rekao je Zelenski. Lideri NATO-a i predstavnici iz oko 50 zemalja sastali su se danas u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn, u poslednjem u nizu sastanaka na kojima se dogovaraju paketi oružane pomoći Kijevu. Ministarstvo odbrane SAD objavilo je danas novi paket pomoći Kijevu u vrednosti od oko 2,5 milijardi dolara, koja će uključiti oklopna borbena vozila tipa „Bredli“ i oklopna borbena vozila pešadije tipa „Strajker“.

Ipak, glavni fokus sastanka je na tome da li će Nemačka poslati borbene tenkove tipa „Leopard“ u Ukrajinu ili će barem odobriti njihov transfer iz trećih zemalja. „Leopard“ tenkovi se smatraju posebno pogodnim za slanje Kijevu jer su u širokoj upotrebi, što znači da bi nekoliko zemalja moglo da ih pošalje Ukrajini u okviru vojne pomoći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZELENSKI OPET MOLI ZA POMOĆ: „Nema vremena za gubljenje, Ukrajini potrebno stotine tenkova!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter