Izvor: BSC Happy
06.06.2023 u 15:48
0

„RUSKI TERORISTI SU DIGLI BRANU NA DNJEPRU“: ZELENSKI

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je u utorak ruske snage da su digle u vazduh hidroelektranu Kahovka nakon miniranja tog objekta i rekao da Moskva mora da odgovara za „teroristički napad“.

Portparol ukrajinske vojske rekao je da je cilj Rusije da spreči ukrajinske trupe da pređu reku Dnjepar i napadnu ruske snage.

Ruski zvaničnici dali su oprečne izjave, neki okrivljuju ukrajinsko granatiranje, a drugi kažu da je brana na Dnjepru pukla sama od sebe.

Srbi i pripadnici Kfora u Leposaviću odmerili snage u nadvlačenju konopca (FOTO/VIDEO)

 – Ruski teroristi su večeras u 02:50 izvršili unutrašnju detonaciju objekata Kahovske HE (hidroelektrane) – rekao je Zelenski posle hitnog sastanka visokih zvaničnika.

On je rekao da je „na sastanku dogovoren niz međunarodnih i bezbednosnih mera kako bi se Rusija smatrala odgovornom za ovaj teroristički napad“. U kasnijem video obraćanju na samitu evropskih zemalja u grupi Bukureštanska devetka, Zelenski je rekao da je Rusija kontrolisala branu i hidroelektranu više od godinu dana.

 – Fizički je nemoguće to nekako dignuti u vazduh spolja – granatiranjem. Minirano je. Minirali su ga ruski okupatori i oni su ga digli u vazduh – rekao je on.

PREDSEDNIK VUČIĆ I PREMIJERKA BRNABIĆ SE OBRAĆAJU JAVNOSTI: Sutra uveče tačno u 20 sati, saopštiće važne odluke

Zelenski, čija zemlja želi da se pridruži NATO-u, pozvao je članove sastanka vojnog saveza u Viljnusu sledećeg meseca da pokažu „neće biti slabosti u Evropi“ i pokažu Rusiji da „teror nije oruđe za uticaj na odluke NATO-a“.

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na hitan sastanak Saveta bezbednosti UN i nove sankcije Rusiji, posebno njenoj raketnoj industriji i nuklearnom sektoru.

Komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Sergej Naev rekao je da uništavanje brane „ne bi trebalo da spreči naše napredovanje u onim pravcima gde može doći do izlivanja vode“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter