Izvor: Kurir.rs/Telegraf.rs
28.02.2023 u 08:09
0

ZELENSKI POKAZAO TAJNI BUNKER: U podzemnom skloništu živi godinu dana sa bistom Čerčila! (VIDEO)

Predsednik je pokazao i garderober u kojem je prepoznatljiva odeća koju nosi poslednjih godinu dana.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otvorio je vrata svog tajnog podzemnog bunkera i pokazao kako izgledaju ratne sobe u kojima donosi najveće odluke.

SADA JE I ZVANIČNO: Volodomir Zelenski smenio zamenika komandanta Nacionalne garde!

Lider za kojeg je čuo ceo svet od početka rata u Ukrajini, pokazao je unutrašnjost bunkera u Kijevu u kojem živi već godinu dana.

Otvarajući bunker povodom obeležavanja godišnjice ruske invazije na njegovu zemlju, pokazao je unutrašnjost ukrajinskom novinaru Dmitru Komarovu.

Zelenski je pokazao koliki je prostor, dom u kome donosi kritične odluke i održava sastanke, a tamo je sedeo i u ranim satima 24. februara prošle godine kada je obavešten o ruskoj invaziji.

U dokumentarcu pod nazivom „Year“ Komarov je objavio snimak iz predsedničke baze sa fotografijama njegove porodice.

Tu je bila i bista ratnog vođe Vinstona Čerčila u kancelariji ukrašenoj ukrajinskim zastavama.

Predsednik je pokazao i garderober u kojem je prepoznatljiva odeća koju nosi poslednjih godinu dana.

Zelenski je u razgovoru otkrio i neke detalje od 24. februara prošle godine, kada je započeo rat sa Rusijom.

„Vrlo je teško zapamtiti sve detalje. Zvali su me da mi kažu da je sve počelo. Probudili su me sa suprugom, porodicom, sinom, ćerkom. Definitivno sam razmišljao o tome da probudim decu, spakujem sve. Da kažem deci šta se dešava, da je počeo rat. Oni su odrasli, moraju da razumeju šta se dešava. Otišao sam veoma brzo. Volim svoju porodicu, ali za mene kao predsednika, prioritet je bio da budem ovde“, rekao je Zelenski.

Insajder iz vlade rekao je za The Times da je boravak u bunkeru bio težak jer „ne vidite sunce, ne znate koliko je sati“.

Tokom vremena u bunkeru Zelenski nije viđao suprugu Olenu ili njihovo dvoje dece.

Kada je izlazio iz bunkera, išao je na liniju fronta, hodao po rovovima i pokazivao solidarnost u centru Kijeva.

Rekao je da nije imao vremena da misli o uticaju rata na njegovu mladu porodicu.

„Nismo imali vremena za takvu romansu, jer smo bili zauzeti. Jedino o čemu se sećam da sam razmišljao (posle invazije) je ova kancelarija, telefoni, tim koji sada moram da okupim. Sve se promenilo. Život se promenio. I bilo je nemoguće vratiti se na ono što je bilo pre“, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter