Izvor: Kurir.rs/CNN
22.12.2022 u 12:59
0

ZELENSKI U KONGRESU DOČEKAN OVACIJAMA I APLAUZOM: Poručio sa govornice: „Imamo artiljeriju. Da li je dovoljno?“

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski započeo je svoju zvaničnu posetu SAD, prvo susretom sa američkim predsedniko Džo Bajdenom čija zemlja vojno i ekonomski sa milijardama dolara pomaže Ukrajinu u ratu sa Rusijom, a onda i posetom Kongresu gde je dočekan sa ovacijama.

RUSKI AMBASADOR U SAD IZNEO SVOJ STAV: „Putovanje Zelenskog je bilo u „holivudskom stilu“, tek preti eskalacija rata u Ukrajini!“

Prilikom ulaska u salu kongresmeni kako republikanci tako i demokrate su stajali, aplaudirali, a neki su se i sa njim rukovali uz ovacije. Organizator posete je bila predsednica Kongresa Nensi Pelosi, koja je od početka rata već bila u poseti Zelenskom, a ulaskom u salu dočekala ga je sa osmehom na licu i pomalo sa suzom u očima.

Na društvenim mrežama, već kruže snimci Zelenskog u Kongresu koji je došao obučen u zelenu uniformu koju nosi od početka rata simboliuzujući na taj način da mu je zemlja u ratu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski održao je istorijski govor sa Kapitola Sjedinjenih Država, izražavajući zahvalnost na američkoj podršci u borbi protiv ruske agresije od početka rata – i tražeći još.

„Nadam se da će moje reči poštovanja i zahvalnosti odjeknuti u svakom američkom srcu“, rekao je Zelenski tokom obraćanja Kongresu, dodajući kasnije:

„Uprkos svim izgledima i scenarijima propasti i sumornosti, Ukrajina nije pala. Ukrajina je živa.”

Ali uz zahvalnost Zelenskog bila je i molba, naglašavajući da su njegove oružane snage brojčano nadjačane od strane ruske vojske čak i dok se bore.

U jednom trenutku, Zelenski je izazvao smeh iz sale kada je rekao: „Imamo artiljeriju, da. Hvala vam. Mi imamo. Da li je dovoljno? Iskreno, ne baš.”

Na „liniji fronta protiv tiranije“, tvrdio je Zelenski, američka podrška „je ključna ne samo da se stane u takvu borbu, već da se dođe do prekretnice za pobedu na bojnom polju“.

„Svet je previše povezan i previše zavisan da bi nekome dozvolio da ostane po strani i da se u isto vreme oseća bezbedno kada se takva bitka nastavi“, dodao je on.

„Naše dve nacije su saveznici u ovoj bici i sledeća godina će biti prekretnica, znam to – tačka u kojoj ukrajinska hrabrost i američka odlučnost moraju da garantuju budućnost naše zajedničke slobode, slobode ljudi koji se zalažu za svoje vrednosti.

„Vaš novac nije u dobrotvorne svrhe“, rekao je on. „To je ulaganje u globalnu bezbednost i demokratiju kojom se bavimo na najodgovorniji način.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter