Izvor: Tanjug
05.02.2023 u 07:30
0

ZELENSKI U NOĆNOM VIDEO OBRAĆANJU: Teška situacija duž linije fronta – Rusi opkolili Bahmut, borbe za rudnik u Vuledaru

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija duž linije konfrontacije na istoku Ukrajine postala ozbiljnija, jer je Rusija uvela dodatne trupe u borbene aktivnosti.

Ruske snage su opkolile Bahmut, gde se vode borbe za kontrolu nad gradom i ključnim saobraćajnicama za snabdevanja ukrajinskih snaga, preneo je Rojters.

Ruske trupe pokušavaju i da zauzmu rudnik uglja nadomak grada Vuledara, udaljenog oko 120 kilometara jugozapadno od Bahmuta, takođe u Donjeckoj oblasti.

PRVI „LEOPARD“ JE VEĆ U AVIONU Ministarka odbrane Kanade otkriva da pomoć Kijevu uskoro stiže! (VIDEO)

-Često sam ranije morao da kažem da je situacija na frontu teška i da postaje sve teža. Sada je ponovo došao taj trenutak. Osvajač angažuje sve više svojih trupa za razbijanje naše odbrane. Veoma teško je u Bahmutu, Vuledaru, Limanu i na drugim pravcima- rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju.

Predsednik Ukrajine je nešto ranije doneo odluku da se oduzme ukrajinsko državljanstvo nekolicini bivših uticajnih političara koji imaju dvojno ukrajinsko-rusko državljanstvo, u pokušaju da „očisti“ zemlju od proruskog uticaja.

-Potpisao sam relevantne dokumente kako bi se napravio još jedan korak kojim štitimo i čistimo našu državu od onih na strani agresora- rekao je Zelenski tokom svog noćnog video obraćanja ne navodeći imena onih kojima je oduzeto državljanstvo.

PRVI SNIMAK RUŠENJA KINESKOG ŠPIJUNSKOG BALONA: Oborio ga je američki avion F-22 raptor raketom dometa do 120 km! (VIDEO)

Kako prenose ukrajinski državni mediji, na toj listi se nalazi nekoliko visoko rangiranih političara iz kabineta bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, proruskog predsednika na čelu države u periodu od 2010. do 2014. godine kada je smenjen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter