Izvor: SPUTNJIK
09.01.2023 u 08:24
0

ŽESTOKE BORBE OKO BAHMUTA I SOLEDARA: Oslobođena strateška tačka, Zelenski šalje pojačanje

U toku je 320. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Volodimir Zelenski je saopštio da su u toku pripreme za prebacivanje dodatnIh snaga pod Soledar i Bahmut, gde su u toku žestoke borbe.

Nemačka grozničavo traži oklopna vozila „Marder“ za slanje u Kijev, piše „Špigel“.

STOLTENBERG ZABRINUT: „Potcenjivanje Rusije može da dovede do velikih posledica“

Ruske snage oslobodile su stratešku tačku Bahmutsko u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopšteno je u štabu Teritorijalne odbrane DNR.

Ukrajinske snage se spremaju da pređu Dnjepar u području Kahovskog rezervoara, saopštio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.
-U poslednje vreme Dnjepar je postao plitak, što nije slučajno. To indirektno potvrđuje da se ukrajinske trupe spremaju da pređu Dnjepar u oblasti Kahovskog rezervoara. Energodar i Zaporoška nuklearna elektrana mogu postati jedan od pravaca za desant trupa- rekao je Rogov.

Prema njegovom mišljenju, smanjenje protoka vode u Dnjepru je veštački proces koji organizuju kijevske vlasti postepenim zatvaranjem hidrotehničkih kapija na branama hidrocentrala u gornjem toku Dnjepra.

Nemačka će Ukrajini isporučiti 40 borbenih vozila iz zaliha svoje vojske, objavio je magazin Špigel.
Kako se navodi, „vlasti grozničavo traže borbena pešadiska vozila Marder koja su obećana Kijevu“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter