2°C

Beograd

PREDSEDNIK SRBIJE U EMISIJI "ĆIRILICA": "Važno je da se mi sačuvamo, da ojačamo svoju vojsku i sa NATO-om imamo pristojan odnos!" (VIDEO)

Večeras su gosti emisije "Ćirilica" predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Jelena Milić, direktorka Centra za evroazijske integracije i Milovan Jovanović, politički analitičar.

Sa našim cenjenim gostima voditelj Milomir Marić je razgovarao na najaktuelnije teme.

Na samom početku predsednik Srbije je rekao:

- Evo šta sam video na Minhenskoj konferenciji. Došlo je do oštrog zaokreta u Evropi i Merkel će pre kraja mandata, i zbog odnosa javnog mnjenja koji je negativan prema SAD-u u Nemačkoj. Imaju veliko poštovanje od kada je Amerika pomagala Nemačkoj od 1945. godine i sve starije generacije su vezane za Amerikance a novije sve negativniji odnos imaju prema SAD-u. Strateški interesi su im drugačiji- rekao je Vučić i dodao:

- Vojno Amerikanci će rušiti svaku ideju evropske vojske. Nemci i Francuzi znaju da dok nemaju evropsku vojsku ne mogu da budu velika sila. Naša pozicija u kojoj mi jačamo, sopstvene snage i sve veće cepanje u evropskim snagama i svi će sve više jačati sopstvene snage. Svi kupuju i svi sebe naoružavaju. Važno je da se mi sačuvamo, da ojačamo svoju vojskui i sa NATO-om imamo pristojan odnos.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar