28°C

Beograd

RAZLOG VELIKOG BROJA NERASVETLJENIH SLUČAJEVA I NESTALIH LJUDI NA KOSOVU: NATO i Albanci su bili saveznici u ratu protiv nas! (FOTO)

Još jedna epizoda kultne emisije "Ćirilica" sa vrsnim voditeljom Milomirom Marićem privukla je naše gledaoce.

Politička tema ovog ponedeljka bila je Albanci i NATO su udruženi u zločinu. Gosti ove emisije bili su Milovan Drecun, Veljko Odalović i

- Ono što treba da se podsetimo da je ovo specijalizovano Tužilaštvo i ovaj sud koji je formiran za zločine koji su se desili u periodu prvi januar 1998. do kraja 2002. godine ustvari inicijalni dokument je žuta kuća. I dobro je da počnemo odatle iz prostog razloga što zločini koji su se dešavali i koji su opisani, između ostalog i koji su opisani, delom je opisala Karla del Ponte u svojoj knjizi ali i ovaj izveštaj ovde govori sa mnogo više detalja je nešto što govori o jednom monstruoznom ponašanju i postupcima pripadnika ne samo te takozvane Oslobodilačke vojske Kosova nego i onih koji su dozvolili da se u to vreme, jer kada pročitate materijal, videćete da su transporti sa Srbima koji su išli ka Albaniji bili transporti koji su se dešavali u vreme mandata Međunarodne misije, znači posle 10. juna 1999. godine i zatvora u kojima su bili, bar po ovom opisu Srbi su prebačeni na sever Albanije ka mestima, Ured se zove to mesto negde između granice i Tirane. Istrage koje su do sada vođene, sve su one, kako su vođene, samo širile potencijalni krug onih koji su odgovorni za zločine i dobro je da se nije fokusirao mandat samo na ove zločine koji su se desili u žutoj kući, mandat je proširen i na ostale zločine. Tu kada uđemo u suštinu, shvatamo dve stvari: jedna je da do sada niko nije procesuirao odgovorne za zločine na Srbima i drugim nealbanskim stanovništvom, to Haški tribunal nije uradio jer to njima i nije bio prioritet, da budemo vrlo otvoreni, to nisu Euleksovi sudovi.- rekao je Veljko Odalović.

- Prvi kontigent pešadijski NATO-a su bili teroristi.- rekao je gospodin Petronijević i dodao:

- Tvrdim, devedeset odsto, ako ne i devedeset i devet odsto svih zločina i otmica koje su se dogodile nakon ulaska NATO trupa na Kosovo, na Kosmet su upravo učinili pripadnici tog kontigenta. Jedan deo njih je kasnije mobilisan jer je i NATO imao probleme sa njima pa je jedan deo njih prebačen za Makedoniju pa su onda i u Makedoniji imali probleme sa njima. I dan danas je jedan deo njih tamo u Aračinovu ili negde već blizu Skoplja, stoje tamo, zatvoreno je, niko ne može da uđe sem njihovih pripadnika. Dakle zašto je toliko, po mom mišljenju, ostalo nerasvetljenih slučajeva i ovoliko nestalih ljudi, moramo da znamo osnovnu postavku, a to svi znamo- NATO i Albanci su bili saveznici u ratu protiv nas.- zaključio je Goran Petronijević.

Milovan Drecun je najavio jedan dodatak koji je napisao:

- Uskoro će se pojaviti na kioscima, radim jedan dodatak, biće i novi dokumentarni film o Košarama gde sam našao dokument, izveštaj Vesija Klarka, glavnokomandujućeg tada. On obaveštava ministra odbramne, kaže: Gospodine, sa mojim generalima sam razradio plan za kopneni napad na Srbiju.Biće nam potrebno sto pedest hiljada vojnika od toga dve trećine da bude spremno da učestvuje u borbama, cenim da ćemo za dva meseca biti sposobni da krenemo u kopnenu operaciju.

Happytv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar