Izvor: BSC Happy
29.05.2023 u 22:25
0

DANIJEL SIMIĆ U „ĆIRILICI“: „RASIZAM KOD SRBA – NULA BODOVA“

Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka su to: Zoran Ćirjaković, novinar, Ljubiša Ristić, reditelj, Filip Rodić, novinar, Petar Milutinović, istraživač Instituta za evropske studije i Danijel Simić, predsednik Udruženja novinara Republike Srpske. 

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: VAGNER se odmara, priprema se za AVDIJEVKU

Danijel Simić smatra da je u stvari Zapad taj koji svoju dekadenciju i rasizam reflektuje na društva poput našeg i poput ruskog

Kao što smo do sad pričali,  postoji kvalitativna razlika ruske i srpske strane. Iako imamo nespojivost, imamo i neke zabrinjujuće sličnosti. U Rusiji nema problema sa nacionalizmom, ni šovinizmom, ni sa seksizmom. Vesela je atmosfera kada sretnu strance. Kada se silazi u ruski metro, kućica gde sedi redar, na toj kućici nacrtana žena sa kapom, rade žene i uglavnom one to rade više nego muškarci. Žene su prilično emanicipovane, više nego na Zapadu. Rasizam – nula bodova kod Srba. Upravo to hoću reći, primer Roma – značajna populacija. Dubrovčani su ih zvali Eđupi, mislili su da su iz Egipta. Ne bih ulazio u etnokripciju naše tamnopute braće Roma ima ih dosta u Rusiji, Ukrajini…  Romima su Britanci naredli da naspuste zemlju ili će biti ubijeni, Francuzi rekli da napuste Pariz, kod Srba su bili nezvanično ime za muzičare. Cigani su imali svoje mesto u srpskom društvu, nikad ih nisu tretirali na način… nikada nije postojala ideja da budu istrebljeni. Kao što sam uspeo da pokažem, kod nas nema rasizma. Instalacija rasizma u Srbiji je sada aktuelna. Svi znamo ko su ljudi istopolne orijentacije u Srbiji, svako gleda u svoje dvorište dok ne dođu stranci da na osnovu toga sprovode građanski rat u Srbiji. Ovo sad što se dešava…  ne slažem se da Amerkanci to ne orkestriraju. Ono u Mladenovcu je apsolutno krivica srpskih medija, pa srpskog društva, pa srpske države. Ja sam se tad zarekao – nikad neću izgovoriti ime ove dvojice ubica – rekao je Simić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter