3°C

Beograd

DANICA MARINKOVIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Ljimaj je naređivao sve strahovite zločine, maltretirao narod, silovao žene..."! (FOTO)

Zamenik "premijera Kosova" Fatmir Ljimaj, bivši komandant takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), poznat pod nadimkom Čelik, i njegovi saborci iz te terorističke organizacije naredili su i izvršili monstruozne zločine nad Srbima. U javnost je, naime, isplivao snimak na kome pripadnik OVK otvoreno svedoči o ubistvu 10 Srba, među kojima su i deca od sedam godina.

Na snimku je Danica Marinković, tadašnji istražni sudija Okružnog suda u Prištini, koja ispituje Ljimajevog "čoveka" neposredno posle izvršenog zločina.

- Bilo je dvoje dece, tri žene, dva mladića i tri čoveka. Mislim da su bili Srbi - priznaje Albanac.

Danica Marinković: Uzrast dece?
- Od 7,8 do 11 godina.

Danica Marinković: A žene?
- Od 28 do 32 godine.
Danica Marinković: Ko ih je streljao?
- Mi smo ih streljali. Fatmir Ljimaj. Mi smo vojska UČK. Više od 20 nas je bilo.

Danica Marinković: Kako su ih streljali?
- Naređali smo njih desetoro i onda smo ih ubili otpozadi. Na sve smo pucali odjednom. Naredili su Fatmir Ljimaj, Gani Krasnići i Hisni Kiljaj. Oni su bili komandanti. Fatmir je komandant sela Klečka, a drugi dvojica sela Mališevo.
Danica Marinković: Šta je bilo posle streljanja?

- Kad smo ih streljali udaljili su me. Ne znam gde su sahranjeni.
Danica Marinković: Ne zna, dakle, gde su sahranjeni. U redu, završeno.

Uprkos njenim dostignućima, DOS-ovci su teroriste pomilovali i pustili iz zatvora, a Marinković su 2009. godine razrešili sudijske funkcije zato što je vodila istrage protiv albanskih terorista i o njihovim zločinima svedočila u Hagu.

Nakon snimka, oglasila se i ona, te je progovorila o tome u emisiji "Dobro Jutro Srbijo".

- To je jedan zločin nad civilnim stanovništvom, koji je počinjen Jula 1998 godine, Fatmir Ljimaj je komandant u Klečki koji je naređivao po iskazima braći Mazrekuh koje sam ja saslušavala kao istražni sudija., oni su u svojoj odbrani detaljno opisali ikad su izvršili napad na Orahovac, i otimanje civila, muškaraca, žene su bile odvojene od njih i deca, odveli su ih u Mališevo, gde su maltretirani, i zlostavljani. Uhapšeni su odvedeni u Mališovo. Imamo svedoka koji je očevidac tih događaja, nakon maltretiranja i zlostavljaana oni su voženi u Kelčki, Ljimaj je davao naređenja od silovanja devojčica i mladih žena u kom je on učestvovavao, i Juan Mazreku nakon toga je naredio da se ti isti streljaju, veći deo tih civila su bačeni u Krečani da gore. Beki Mazreku je kod mene prvi put kada sam ga ja pozvala dao svoju odbranu ali je nju fokusirao kako je formiran štab UČK, koji su bili oripadnici te terorističke bande, u kom selu su delovali, i koliko je jedinica brojala vojnika. Prošlo je možda mesec dana, pa je on sam tražio svoju odbranu detaljno te je tom prilikom on detaljno. Pismeno mi se obratio kako bi dao detaljnu odbranu pričao o zlostavljanju, mučenju, silovanju. Pričao je kako su čuvali stražu kada su oteti Srbi, Fatmir Limaj je naređivao sve to - kazala je Danica.

On je određen da bude šef pregovaračkog tima Albanaca sa Srbima. Da li je to možda još jedna provokacija u nizu?

- Naravno - rekla je Danica.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar