12°C

Beograd

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Iz prethodnih vremena smo naučili da moramo da vodimo mudru politiku, Vučić i Dačić to odlično rade!(VIDEO)

Gost emisije “Dobro jutro Srbijo” je ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović.

Ministrarka se na samom početku razgovora sa voditeljima Milomirom Marićem I Jovanom Jelovac Cavnić osvrnula na same početke svoje karijere, kada ju je bivši predsednik SFRJ Slobodan Milošević imenovao za potpredsednika Socijalističke partije Srbije:

- Imenovao me je tada kao mladu dokorku bez mrlje u svojoj karijeri, ali kasnije, isto tako, razrešio bez mog znanja. Nije mi bilo svejedno kad sam bila imenova, ali ni kad sam bila razrešena. Međutim, vratila sam se svojim studentima i ordinaciji – bila je iskrena Đukić Dejanović, ali i dodala kako joj je bilo 2000. Godine kada je bilo najteže:

- Ostala sam uz Slobodana Miloševića te najteže 2000. godine jer sam smatrala da nije nimalo viteški napustiti čoveka kada mu je najteže, ja potpuno pripadam socijalističkoj ideologiji i smatram da je ona najbolja za Balkan. Najbitnije lekija koju sam u politici naučila bila je praksa Slobodana Miloševića, videla sam kako se raspada jedna ideologija. Videla sam i kada je bio moćan i kada je bio nemoćan. Kada je bio moćan, nisam bila ona vrsta političara koja je odlazila i ručavala kod njega u porodicu. Kada je došao red na mene, uglavnom ti koji su ručavali kod njega, nije ih više bilo…

Nakon uvoda o prošlim vremenima, Slavica Đukić Dejanović je prokomentarisala aktuelnu politiku Srbije i okarakterisala je kao veoma medru.
- Nakon bombardovanja i svega što smo preživeli, naučili smo mnogo bitinih lekcija. Da moramo da budemo veoma mudri i spemni na mnogo kompromisa kada je odnos sa “velikima” u pitanju. Vučić i Dačić zaista vladaju tom tematikom - istakla je Đukić Dejanović.

Ministarka demografije i populacione politike uskoro putuje u Njujork na skup o održivom razvoju, a samo za našu emisiju otkrila je šta će biti tema:

- Tema će biti dobrovoljni nacionalni izveštaj o o držimo razvoju. 2015. Godine i mi smo glasali u Ujedinjenim nacijama za dokument “20,30”. Koji ima 17 ciljeva. Prvi cilj je borba protiv siromaštva, poslednji je saradnja, svaki ima svoje ciljeve. Ciljevi su podeljenina grupu ekoloških, socijalnih i ekonomskih pitanja, a ja ću izneti gde se mi tu nalazimo, to ć e biti u sedištu Ujedinjenih nacija i na malo avangardan način ću izneti taj izveštaj, zbog toga što smo se odlučili da kažemo šta naši mladi misle o tome – objasnila je Slavica Đukić Dejanović.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar