13°C

Beograd

PETAR PETKOVIĆ ZA DOBRO JUTRO SRBIJO: Ideja je da se Haradinaj politički učvrsti i izvrši dodatni pritisak na Srbiju da prizna takozvano Kosovo! (VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" bio je Petar Petković pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je u razgovoru sa voditeljkom Katarinom Koršom prokomentarisao jučerašnji odlazak premijera u ostavci takozvane države Kosovo Ramuša Haradinaja u Specijalno tužilaštvo u Hagu.

- Desilo se ono što smo očekivali. Predsednik Aleksandar Vučić je pre par dana tačno rekao i najavio kako će se stvari odvijati. Iza svega ovoga je ideja da se ponovo učvrsti pozicija Ramuša Haradinaja, da se kroz tu tvrdu albansku politiku izvrši dodatni pritisak na Srbiju posebno od septembra da se prizna takozvana nezavisna država Kosovo. Nedavno je u Prištini proslavljen 22. jul i godišnjica od kada je 2010. godine kada je Međunarodni sud pravde u Hagu doneo odluku kojom je rečeno da Deklaracija o jednostranoj nezavisnosti Kosova "NIJE U SUPROTNOSTI SA MEĐUNARODNIM PRAVOM". I Tači i Haradinaj i Veselji su na svojim profilima poslali zvanična saopštenja kako je taj datum jedan od najvećih istorijskih dana za takozvanu državnost Kosova jer su se tog dana učvrstili temelji nezavisnog Kosova - rekao je Petar Petković.

Happytv.tv
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar