24°C

Beograd

GORAN VESIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Treba da budemo ponosni na Trg republike!" (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, tokom gostovanja u jutarnjem programu televizije Hepi govorio o aktuelnim infrastrukturnim projektima u Beogradu.

Vesić je tokom gostovanja na televiziji Hepi istakao da se radovi obavljaju po planu i najavio da će Trg republike biti otvoren za saobraćaj prvog septembra tekuće godine, takođe, pre toga će biti završene ulice 27. marta i Kraljice Marije.

- Sada je Trg republike dobio jedan pravi oblik kakvav treba da bude, on je urađen u granitu. Biće šesnaest žardinjera, urađena je potpuno nova rasveta, očišćen je spomenik, biće postavljeno šest smart-klupa, urađene su granitne kocke, svaka kocka je teška 25 kilograma. Ja mislim da samo uradili jedan veliki, istorijski posao za Beograd. Ja mislim da svi mi treba da budemo ponosni na Trg republike. Pogledajte kako danas izgleda Slavija! Svi mi želimo da imamo lepo uređen grad, lepo uređenE ulice...Prvog septembra biće završen Trg republike, biće završen Topličin venac, kompletan, biće puštena komplenta Karađorđeva ulica, nastavićemo da radimo kej. Pored toga, završićemo 27. marta i Kraljice Marije do 20-og avgusta, to se namerno radi tokom leta. U fazama će se raditi deo Takovske do Francuske, to su delovi koji ćemo raditi. Prvog septembra počećemo da radimo Bulevar patrijarha Pavla, to je onaj Bulevar koji vodi od Rakovice pa do Topčiderskog parka. Sad će ceo Bulevar patrijarha Pavla ići u četiri trake, dobićemo tramvajske šine na sredini ulice. To je veliki posao i veoma važan za ljude koji tamo žive. Pored toga, sredinom avgusta počinje da se uređuje Savski trg, on će biti pešačka zona, ići će po obodu i kolski i tramvajski saobraćaj. - najavio je Goran Vesić u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Kada su u pitanju gužve u gradu, Vesić je poručio da trajno rešenje može da se pronađe izgradnjom metroa, ali, dok se metro ne izgradi u rasterećenju saobraćaja će pomoći i izgradnja novih ulica i bulevara.

- Imamo skoro 50000 novih automobila u Beogradu, mi se sada približavamo da imamo dva automobila po domaćinstvu, to se trajno rešava metroom koji počinjemo da radimo krajem sledeće godine, bez toga neće biti trajno rasterećenje saobraćaja. Ali, slažem se kada napravite novi Bulevar Vudra Vilosona, rasteretićete Savsku ulicu i Kneza Miloša. Kneza Miloša će početi da se radi tokom jeseni, ali samo trotoari, što se tiče saobraćaja – to se neće osetiti. Krajem septembra treba da se otvori Palilulska pijaca, posle toga počinjemo da radimo Kalinić pijacu, posle ide Bajlonijeva, pa Senjačka pijaca. - istakao je je Goran Vesić na Happy televiziji.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar