0°C

Beograd

AGONIJA SE NASTAVLJA: Radiša Pavlović i Milanka Momčilović za ''Dobro jutro Srbijo'' iznose nove podatke o slučaju Milice Pendić! (VIDEO)

- Odahnula sam i obradovala se rođenju sina, tek kada smo u utorak zajedno primljeni na Dečiju kliniku u Tiršovoj. Prethodnih dana, od njegovog rođenja, 30.jula, u Kliničkom centru u Kragujevcu, prošla sam kroz pravi pakao. Sumnjala sam da mi je dete ''tipovano'' za otmicu - kaže Milica Pendić. Povodom njenog slučaja i natpisa u medijima, gosti jutarnjeg programa ''Dobro jutro Srbijo'' bili su Radiša Pavlović, član komisije za nestale bebe i Milanka Momčilović, advokatica.

- Milica Pendić mi se obratila u nedelju veče. Posle sedam dana agonije beba je konačno sa majkom u Tiršovoj. - kaže Radiša i dodaje da kada se upoznao sa celom situacijom da je pokušao da stupi u kontakt sa radnicom za socijalni rad ali da u tome nije uspeo. - Pozvao sam direktora Centra za socijalni rad i zamenicu i ugovorio sam sastanak. Dobili smo taj sastanak, otišli smo u Gornji Milanovac, i insistirali smo da Milica Pendić krene sa nama.

- Radnica Centra za socijalni rad je progonila i neovlašćeno prikupljala podatke o trudnoći Milice Pendić - dodaje Radiša Pavlović i objašnjava da je Milica u kontaktu sa njima jer je usvojena u Centru za socijalni rad na Zvezdari.

- Pet dana ne dozvoljavaju Milici da priđe bebi, pod izgovorom da je iz Centra za socijalni rad dobijen usmen nalog da joj ne mogu dozvoliti da priđe bebi. Ne postoji dokument da se Milica lišava roditeljskog prava, niti je postupak pokrenut, a ne završen.

Povodom jučerašnjeg događaja, kada je Milica Pendić napadnuta u Beogradu, u povratku iz GAK Narodni front ka Tiršovoj, Milanka Momčilović objašanjava sled događaja.

- Radiša i ja, na Miličin poziv, dolazimo na lice mesta i pozivamo hitnu pomoć i policiju. Nakon toga, ja odlazim sa njom u Urgentni, na pregled kod neurologa - kaže Milanka i dodaje:

- Policajac koji je sa nama bio je pokazao Milici sliku na telefonu i pitao ''Da li ti poznaješ ovog muškarca''? Milica je rekla ''90 posto da, 10 posto ne''. Ja sam pitala inspektora da li će obezbediti Milici da vidi tog čoveka, ali on se okrenuo, na šta sam mu kazala da se vrati, a on je rekao ''Ne znam ja, videćemo'' i otišao. -

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar