33°C

Beograd

MILOVAN DRECUN U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": Mnogima smeta posao koji obavljam sa radnom grupom za prikupljanje dokaza (VIDEO)

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun odgovarajući na pitanja u emisiji "Dobro jutro Srbijo", otkrio je šta misli o izjavi Ramuša Haradinaja u kojoj Haradinaj tvrdi "da ga Specijalno tužilaštvo u Hagu više neće zvati".

- Ramuša Haradinaja spec tuž zove jednom u svojstvu osumnjičenog da daju izjave. Ako se nađe na optužnici onda će biti pozvan na suđenje. Nekim ljudima u Srbiji počinje da smeta ono što ja radim sa radnom grupom za prikupljanje dokaza zločina terorističke ovk i krenula je lavina i počinju ekstremni napadi. To su naručeni tekstovi u medijima, tabloidima, na portalima. Čini mi se da to ima dosta veze sa uticajem koji Kadri Veselji ima kao šef obaveštajne službe Hašima Tačija - započeo je priču Drecun.

Milovan Drecun je tu konkretno mislio na nedavne optužbe od strane Rade Trajković da se sastao u Gnjilanu sa Šaipom Mujom, drugooptuženim za trgovinu ljudskim organima.

- Rada je rekla da sam bio tamo u svojstvu predsedavajućeg radnom grupom odnosno poslanikom i da sam se u Gnjilanu sreo s njim kao diplomata. Ja od kada sam poslanik, nisam bio u Gnjilanu. Ta priča sa Šaipom Mujom je ispričana javno u medijima 2007. godine. Bio sam u Prištini sa jednim pripadnikom UNMIK-a srpskog porekla, tamo sam se sreo sa Srbinom iz Kosovskog pomoravlja i predložio mi je da odemo u restoran na skretanju za Gračanicu. Kroz razgovor je došao vlasnik restorana i shvatim sam posle priče s njim da je to doktor koji je osumnjičen za vađenje organa i rekao je da to nije istina i da je zbog toga pobegao u Nemačku. Pokušavao sam da, kao novinar tada, saznam što više. Po njegovoj priči on je bio blizak sa Hašimom Tačijem, imao je pokrenutu privatnu televiziju i restoran. Čak sam i njegovu vizit kartu pokazivao javno - izjavio je Milovan Drecun.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar