23°C

Beograd

OPROŠTAJNO GOSTOVANJE MIROSLAVA LAZANSKOG U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": UPOZORIO na mogući MANEVAR kosovske delegacije u Čileu! (FOTO)(VIDEO)

Očekujemo manevar kosovske delegacije, da uzme albanske pasoše i pokuša da uđe na kongres u Čileu gde se može potencijalno raspravljati o ulasku Kosova u Interpol, najavio je Miroslav Lazanski gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije.

- Čile nije priznao Kosovo i oni (kosovska delegacija) ne mogu sa kosovskim pasošima da uđu na kongres, ali mogu sa specijalnim pozivnicama, ili očekujemo manevar da delegacija Kosova uzme albanske pasoše i pokuša da uđe na taj kongres. –

Lazanski je dodao da Srbija ima podršku od strane Rusije i Kine i da politički odnosi nikada nisu bili bolji.

- Politički odnosi Srbije i Rusije su odlični, nikada nisu bolji bili. Imamo i podršku Rusije u UN, sa svojim vetom, takođe i Kine. Imamo i podršku kada je reč o ulasku Kosova u UNESCO ili Interpol, to je sada aktuelno da će biti u Čileu. Trudićemo se da priključenje Kosova ni ne bude na dnevnom redu, a ako ovi sa Zapada izlobiraju, da to ne bude izglasano. – istakao je Lazanski.

Miroslav Lazanski u oproštajnom gostovanju na Hepi televiziji je istakao da nema straha od novog posla ambasadora Srbije u Rusiji.

- To jeste zahtevan i suptilan posao, ali mislim da nema mesta za strahom. Diplomatija je najsličnija novinarstvu kojim se ja bavim. Kao novinar imaš širu slobodu razmišljanja, kao diplomata nemaš. – zaključio je Lazanski gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar