28°C

Beograd

ZLATKO NIKOLIĆ O ZLOUPOTREBI NARKOTIKA: Roditelji otvorite oči i čuvajte svoju decu! (VIDEO)

Kriminolog Zlatko Nikolić komentarisao je situaciju dečaka od 14 godina iz Niša koji se otrovao tabletama za koje se sumnja da su sintetička droga, gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

- Deci je sve postavljeno na tacni i može da kupi drogu za mali novac. Kako piše u novinama dečko je popio dve tablete i to je bio predoziranje istog trenutka. Sećate se da se to uvozilo i kod nas, ali dosta se toga radi u kućnoj radinosti. Primitivnije varijante droge se sastavljaju od svega. Priučeni farmokolozi koriste te droge. U Sibiru je nestalo pravog heroina i ratnici su smislili krokodila. Klincima nude da je to moderno, pogotovo kada se ide na žurku. Očigledno daje ideja da ima dovoljno konzumenata koji mogu da donesu zaradu dilerima - kaže Zlatko Nikolić.

Prevencija korišćenja narkotika je značajna tema za svakog roditelja. Nikolić poziva sve roditelje na oprez.

- Savet za sve roditelje je otvorite četvoro očiju. Bez razgovora nema uticaja. Postoji ta neverbalna komunikacija govor tela. Postoji čitava tehnika. Ja sam treniran u tom povećanju umeća komunikacije. Sledeći put ćemo edukativno razgovarati. Nema tu mnogo mudrosti, oni svi znaju šta treba ili ne treba i nastavnici isto to znaju. Iskustvo nastavnika koji ima iskustvo da zna da je dete drogirano - zaključio je Zlatko Nikolić.


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar