29°C

Beograd

MILAN KRKOBABIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Posebnu pomoć poput KOSOVSKOG DODATKA uvesti i za NIŠAVSKI OKRUG! (VIDEO)

Ovaj „kosovski dodatak“ je interesantna stvar, ja bih dodao i Nišavski okrug kao peti okrug kome je potrebna pomoć, izjavio je ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je obelodanio ideju da je potrebno u četiri najsiromašnija okruga uvesti posebnu pomoć , nešto poput kosovskog dodatka. Ministar Krkobabić se nadovezao na taj predlog rekavši da je takva vrsta pomoći potrebna i Nišavskom okrugu.

- Činjenica je da moramo nešto da uradimo. Ovaj „kosovski dodatak“ je interesantna stvar, dodao bih i Nišavski okrug, ja bih tu napomenuo i Svrljig i druge opštine koje pripadaju Nišavskom okrugu. Dole jeste jeftinije, ali su uslovi života teži. – poručio je Krkobabić u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“.

Krkobabić dodaje da je pomoć potrebna i poljoprivrednim penzionerima kojih u Srbiji ima oko 170.000.

- Mi imamo 170000 poljoprivrednih penzionera, oni su i nosioci domaćinstava, oni obrađuju zemlju i dalje. I njih bi trebalo tretirati sa tim posebnim dodatkom. Ta podrška mora biti suštinska, da se menjaju uslovi, sistemska. - ističe Krkobabić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar