-1°C

Beograd

EKONOMISTA MILADIN KOVAČEVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO!": Svetska banka smanjila procenat BRUTO domaćeg proizvoda (FOTO)

Gost jutarnjeg programa Happy televitije "Dobro jutro Srbijo!" bio je Miladin Kovačević, ekonomista koji je govorio o aktuelnoj temi - ekonomija Srbije i izrekao trenutno ekonomsko stanje države.

- Prociklicna politika i makroekonomski aspekt dovode do povećanje plata i penzija, to ne menja problem očuvanja radne snage i napretka. Kada nema problema sa javnim finansijama, sve ide lakše. Taj rast može biti podržan od strane potrošnje takođe. - rekao je Kovačević.

On je i napomenuo da ekonomija Srbije napreduje iz godine u godinu te da je razlika između našeg bruto domaćeg proizvoda i svetske banke koja je taj procenat smanjila.

- Imamo dosta ulaganja, i javnih investicija koje se moraju ostvariti. Bruto domaći proizvod će iznositi 3, 5%. Svetska banka je to smanjila na 3,3%. Velika su investiranja u građevinarstvo, ulaže se i u industrije, pogotovo jer se gradi gasovod. Industija je početkom godina počela loše, ali neki segmenti su bili i u stanju stagnacije. - rekao je Kovačević za Happy televiziju.

Happytv.rs
Foto. Arhiva

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad