°C

Beograd

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Umrle DVE holivudske ikone i jedna ličnost koja je ZAUVEK PROMENILA TOK SVETSKE ISTORIJE (VIDEO)

Na današnji dan 1716. godine u velikoj bici kod Petrovaradina, austrijski princ Eugen Savojski porazio je Turke, a ova teška bitka je bila odskočna daska da posle samo godinu dana osvoji i Beograd. U austrijskim rukama, Beograd se zadržao sve do 1739. godine.

Holivudska diva i seks simbol 20.veka Merlin Monro, pronađena je mrtva, a okolnosti njene smrti ni do danas nisu razjašnjene. Njen buran život obeležen je brojnim skandalima, vezama sa moćnim muškarcima, među kojima je bio i, takođe tragično nastradali, Džon Kenedi. Bez obzira što je prerano otišla, njena kratka karijera je ostavila neizbrisiv trag i obeležila je čitavu jednu epohu.

Za nju se bez sumnje može reći da je prva i jedina prava filmska diva u istoriji.

Na današnji dan 1914. godine Crna Gora je objavila rat Austro-Ugarskoj, čime se priključila napadnutoj Srbiji. Vrhunac crnogorskog doprinosa savezništvu, bila je čuvena Mojkovačka bitka, u kojoj su (sa)čuvali odstupnicu srpskoj vojsci u povlačenju ka Albaniji.

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa Happy televizije:

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar