Izvor: BSC happy portal
06.02.2023 u 22:11
0

DRAGOSLAV BOKAN U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Vidim proces posrbljavanja Srbije, tihu, laganu – puzajuću nacionalnu revoluciju, obnovu srpstva…“

Predsednik Instituta za nacionalnu strategiju na veoma slikovit način dočarao sve situacije koje nas okupiraju.

Večerašnja kultna emisija „Ćirilica“ na Hepi televiziji -autora Milomira Marića pobrala je simpatije građana širom naše zemlje kako zbog krucijalnih tematika koje okupiraju čitavu javnost, tako i zbog fantastičnih stručnjaka koji su na svrhishodan način analizirali grobalnu političku situaciju.

POČELA JE „ĆIRILICA“! Novinar Milomir Marić razgovara sa našim fenomenalnim gostima! NE PROPUSTITE!

Pored Srđana Graovaca iz Centra za društvenu stabilnost, analitičara Branka Raduna, govorili su prof. dr Dejan Miletić – direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan koji se dotakao tematika u vezi sa najavljenim vanrednim parlamentarim izborima u septembru, političkoj slici koju šalje naša zemlja, ali i onome čemu treba da težimo.

  • Uvek posmatram državu, partijska problematika, koalicije, brojavi poslanika me manje zanimaju. Već Srbija. Zanimaju me procesi, mi živimo u vremenu u kome nije moguće oceniti bilo koji događaj. Moja ideja je sloga u funkciji Srbije, krivo mi je što to nemamo. Nalazimo se ispod površine vode, mi vidimo sa vrh, ti pojedinačni događaji ne znače ništa, mi možemo da vidimo procese. Vidim proces posrbljavanja Srbije, tihu, laganu, puzajuću nacionalnu revoluciju, obnovu srpstva, obnovu  pravoslavnih – duhovnih vrednosti. Proces duhovnosti, obraćanja pažnje na to šta se dešava sa smislom u pozadini događaja, svest o tome da nije pobeda u spoljašnjem smislu ono što nas najviše zanima nego podvig, jer on može da bude i kroz takozvanu pobedu i poraz. Ne možete da pobedite ukoliko u sebi nemate spremnost da se ne predate. To je borba u kojoj dajete sve što imate, žrtvujete sve, u njoj se nalazi vaša pobeda. Naša tema je da mi vidimo šta smemo da uradimo, da ne bude na štetu našoj državi. Najgora saobraćajka je obojena revolucija. Kad god je Srbija u krizi, narod uvek izgovara jednu istu rečenicu: „Čvrsta ruka“. Narod govori o čvrstoj ruci koja nam treba, ali kada to treba da se pretvori u praksu mnogi pište zbog onoga što prizivaju. Čvrsta ruka upravo to znači, da se ne gubimo u beskrajnim, jalovim – neplodnim raspravama, da ne razgovaramo o temama koje ne znamo, da ne nastupaju ljudi načelno protiv nekoga – istakao je i dodao:

 

  • Aleksandar Vučić vodi jednu državu, on ne vodi partiju, ne vodi interesu grupu,  on je sam sebi rekao – „Borim se za Kosovo“. Nije se vodio parolama. Pretvaranje našeg malog haosa u državu je ono čemu se najviše radujem, Sve svoje kritične stavove sam žrtvovao jer polako dobijamo državu koja zna svoj cilj, poreklo. Sve dobro treba treba da zadržimo, a loše da okrenemo naopačke. Idemo ka malim, sinitim pobedama, ko želi da pobedu vidi danas ili za tri dana, biće večno nezadovoljan. To je problem, često prestajemo da budemo učesnici i postajemo posmatrači. Učesnik za razliku od posmatrača zna da je svaki sekund njegovog delovanja važna za sudbinu države. Od države od sve zavisi. Ako treba neku lošu odluku treba da odložimo, naš predsednik će to uraditi, neće samo govoriti o tome. Vučič je uslov opstanka naše države – objasnio je između ostalog Dragoslav Bokan na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter