Izvor: BSC happy portal
27.03.2023 u 21:17
1

BOJAN DIMITRIJEVIĆ U „ĆIRILICI“: „Đinđić je bio iznenadna amplituda u političkom životu Srbije i čovek takvih performansi se posle njega nije pojavio!“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci,  a današnja tematika nazvana je simbolično „Srbija u novoj podeli sveta“.

DR GORAN NIKOLIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Očekivanja su bila da će Rusija pasti na kolena ekonomski, a da će EU usled nestašice energenata biti u recesiji i krizi!“

Prof. doktor Bojan Dimitrijević – istoričar ovog puta govorio je i o svojoj knjizi o pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću koja prati njegov put od detinjstva do dolaska u Beograd, od Devete beogradske gimnazije do Filozofskog fakulteta u Beogradu, od studentskih pokreta čiji je Đinđić predvodnik do odlaska u Nemačku u drugoj polovini sedamdesetih, od života i intelektualnog usavršavanja u Nemačkoj do povratka u Jugoslaviju i Srbiju krajem osamdesetih, od ulaska u politiku do političkih borbi u devedesetim godinama, sve do 5. oktobra, dolaska na vlast, rada u svojstvu prvog demokratskog premijera Srbije i političkog atentata 12. marta 2003. godine.

Prikazujući čitav Đinđićev život, kroz obilje zanimljivih, važnih i nedovoljno poznatih epizoda i detalja, knjiga „Zoran Đinđić“ osvetljava širi kontekst života ovog intelektualca i političara: od društvenih, kulturnih i političkih pitanja koja su potresala drugu Jugoslaviju…

  • Ona je nastala u vreme kada sam vodio Dokumentacioni centar – Demokratske strane, pa je tu bila i Đinđićeva rukopisna zaostavština što mi je pomoglo. To su fragmetni iz različitih delova njegove karijere. Deo toga je u Arhivu Srbije, a deo u njegovoj fondaciji. Poznavao sam ga, bio sam u saborac iz neke dalje okoline. On je jedna iznenadna amplituda u političkom životu Srbije i čovek takvih performansi se posle njega nije pojavio. Želeo sam da ove godine, na 20 godine od ubistva da podsetim publiku i javnost na njega. Đinđić je bio svoj čovek. Ono je toliko toga učinio u svojoj brzoj političkoj karijeri iznedrio da mogu svi da se pozovu bar na neku njegovu rečenicu. Ono što je izrekao 2002 – 2003. godine je ono u čemu se Srbija i dalje nalazi. U istom problemima, isto u vezi sa Kosovom i Metohijom, pritisci sa Zapada…Sve je to Đinđić primetio i sve to govori o vremenu pre nego što je ubijen. On je u vremenu pre vlasti bio prikazivan kao nemački špijun, a kasnije kao saradnik raznih kriminalnih grupa.  Srbi ne vole reforme, a Đinđić je imao prilično radikalan stav po pitanju reformi zato što iz jedne razrušene države trebalo da Srbiju ponovo oformi. Reformama se ljudi i dan danas opiru, sa birokratijom imaju problem. – rekao je između ostalog Dimitrijević na Hepi televiziji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BOJAN DIMITRIJEVIĆ U „ĆIRILICI“: „Đinđić je bio iznenadna amplituda u političkom životu Srbije i čovek takvih performansi se posle njega nije pojavio!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter