Izvor: Kurir.rs
22.05.2023 u 21:33
0

SLOBODAN VLADUŠIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Kako razgovarati kada ste pre toga ukinuli svaki autoritet?“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i region

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka to su: Petar Đurđev, Nikola Vrzić, Srđan Barac, Dragoslav Bokan, koji će govoriti i izneti svoje mišljenje i stav na temu „Ko ismeva srpsku tragediju“.

Prof. dr Slobodan Vladušić – književnik i profesor koncizno je objasnio uzroke i poslednice zločina i nemilih situacije koje su našu zemlju potresle i razorile proteklih nedelja.

SLOBODAN STOJIČEVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Država treba da obezbedi digitalnu suverenost, Smartfon je moderna cucla“

  • Problem sa ovog tragedijom koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jeste zapravo to što ona ima više komponenti. Jedna komponenta je može se reći i globalna. Taj događaj koji se dogodio u Srbiji je ovde toliko odjeknuo jer se ranije tako nešto nije dogodilo. Ako bi se razmišljalo i istoriji Srbije od devedesetih godina, pa do sada, mi smo tada imali mafiju, od 2000. godine imamo i serijske ubice. Tu se ne radi o nekoj specifičnosti našeg društva i nekoj našoj necivilizovanosti, nego o jednom uvoznom proizvodu. Na Zapadu niko više ne govori o humanizmu, nego o posthumanizmu. Imam konkuretne koji žele isto što i ja, tako deca gledaju na učenike.  Ako imate logiku koja se propagira da ljudski život nije dovoljno važan, kako očekujemo da taj dečak ceni ljudski život, kada mu mejnstrim mediji govore da on nije naročito važan. Ako zaista hoćemo da podražavamo ta društva – nazovi liberalna, onda moramo da se spremamo da će nam se ovo dešavati na svaka tri meseca jer se i kod njih to dešava. Ukoliko želimo da se ovo ne dešava, to znači da ćemo morati da organizujemo obrazovni sistem drugačije, nego što je on organizovan tamo. Istorija nam pokazuje da samo u totalitarnim društvima se država meša u porodične odnose, pokušavajući da se uspostavi neki klin između roditelja i dece. Treba razgovarati sa decmo, pa kako razgovarati kada ste pre toga ukinuli svaki autoritet? Video-igre su posebna priča, interesantno je kako to niko nije ni spomenuo. Neko hoće da napravi profit od ovoga, što su senzacionalističkiji, mogu više da zarade. Kina je na primer zabranila deci da igraju video-igre preko interneta više od sat vremena tokom radnih dana,  bez obzira što je to negativno uticalo na profit firmi – dočarao je Vladušić tokom medijskog istupanja.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter