Izvor: BSC happy portal
13.03.2023 u 22:23
1

SLOBODAN VLADUŠIĆ ZA „ĆIRILICU“: U srži našeg identiteta je Kosovski zavet, a u njega je ugrađena ideja pravde!

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, analizirajući realnu percepciju i nemilih okolnosti u kojima se nalazimo, a današnja tematika nazvana je simbolično „Srbi su najzad Amerikancima važniji od Albanaca!“

PREDRAG MARKOVIĆ U „ĆIRILICI“: Mi lako delimo etiketu izdajnik, zapravo je zabluda najveći problem naroda!

Prof. doktor Slobodan Vladušić – tokom medijskog istupanja dočarao je realnu sliku našeg naroda i kako nas decenijama percipiraju velike sile.

  • Ne bih se složio sa tim da smo bi megalomanski narod i da je naša želja da spasimo svet, i to što nas ponekad ismevaju, ali to možete da radite nekome ko ima veličinu. Nekoga ko je sitan, njega možete samo da prezirete, a ne da ismevate. Nismo mi rekli da je 50.000 ili 60.000 hiljada srpskih vojnika rešilo pobednika u Prvom svetskom ratu, to je rekao Nemački Kajzer, što se tiče te veličine bili su spremni druge da nam to pridaju. Tu se zapravo radi o nečem drugom. Srpski narod ili srpska književnost je u velikoj meri okrenuta ka pravdi, nije slučajno što je naša himna „Bože pravde“, a ne „Bože, daj nam da vladamo…“. U srži našeg identiteta je Kosovski zavet, a u njega je ugrađena i ideja pravde. To što se borili na Kosovu polju 1389. godine, to nije bio imperijalni rat, da bi se nešto osvojilo, da bi se neko pokorio, da bi se neki narod uništio, već je bio jedan duboko pravedni rat. U Srpskoj politici taj etički momenat je takođe jako bitan i važan. Mislim da to što je osamdeset posto Srba protiv ovog predloga francusko-nemačkog u vezi sa jednom vrstom tihog priznanja kosovske nezavisnosti jeste između ostalog jeste i zato što mi taj predlog osećamo kao nešto duboko nepravedno. Kao i što tu nepravdu osećamo i u tretmanu Evropske unije prema nama, a mi smo poprilično alegrični na takvu vrstu nepravde. Slažem se sa predsednikom Vučićem kad je reč o tom predlogu da nijedan ugovor niti dogovor ne može da postoji ukoliko jedna strana dobije sve, a druga ne dobije ništa, a usput je i veoma ponižena. Ovaj francusko-nemači predlog je jedna vrsta takvog poniženja – rekao je između ostalog Vladušić na Hepi televiziji.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SLOBODAN VLADUŠIĆ ZA „ĆIRILICU“: U srži našeg identiteta je Kosovski zavet, a u njega je ugrađena ideja pravde!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter