Izvor: BSC Happy
05.06.2023 u 21:13
0

NIKOLA ŠAINOVIĆ U „ĆIRILICI“: „Amerikanci su nas prevarili nakon primene DEJTONA“

Da li će nas prevariti Amerikanci, ili Rusi? Tema je večerašnje najgledanije emisije "Ćirilica" od 21 čas na Happy televiziji. Na pitanja Milomira Marića na ovu temu će večeras odgovarati i razgovarati naši gosti: Nikola Šainović, Predrag Marković, Veljko Odalović i Veselin Dželetović.

Nikola Šainović smatra da je najsvežiji primer američke prevare bio period nakon Dejtonskog sporazuma

Hajde da kažemo ironično, bilo bi dobro da smo mi paranoični. Ovo sve što pričaš je dug kontinuitet. Ovde nam je američki zvaničnik rekao da je nezavisno Kosovo njihov tridesetogodišni projekat. Sve smo doživeli sve je to zvanično, da neko ispod žita ili da prisluškuje razgovor. Prošli smo te periode kada je Milošević bio faktor mira na Balkanu. Napravili smo grešku sa lokalnim izborima, ali smo tada bili glavni sprovodilac Dejtonskog sporazuma. Nije dovoljno da ga potpišete, nego da ga sprovedete. Gonsales nam je rekao da donesemo specijalni zakon. Pošto je to moglo, doneli smo ga, vratili odjednom to sve, došli Italijani i ponudili da kupe pola Telekoma. Po našim zakonima ne možemo da prodamo više od 49 posto, oni su pristali. Mi smo rekli milijardu i po, oni su pristali, platili tri zaostale penzije. ’98 ulazimo u krizu jer je Dejton sproveden. Šta ćemo sa Kosovom? Sporazum Milošević-Rugova. Došao je Vatikan, posrednik Kristofer Hil, posreduje u sporazumu za samoupravu na KiM, u kom suverentet Srbije nije upitan. Onda dolaze Holbruk i Hil u selo Junik i sede i njma prilazi u uniformi pripadnik sa „kalašnjikovom“ da sedne između Hila i Holbruka. Gde sedi takav rang američkog funkcionera – dva puta proveravaš kiselu vodu da li će da popije, a ovaj dolazi sa „kalašnjikovim“. To je poruka prvo Albancima, poruka Rugovi. Posle je bila izjava Žaka Širaka: „Ja sam pozvao predsenika Klintona – „gospodine predsedniče, ja sam se skamenio kada sam video sa kim ste seli“. Na žalost tu je Širak potrošio se svoje mogućnosti, ostao je skamenjen do kraja rata. Da budemo realni Evropa je pod takvom američkom komandom – rekao je Šainović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter