Izvor: BSC Happy
28.03.2023 u 10:08
0

PETAR PETKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Kosovo ni „de facto“ ni „de iure“ nećemo priznati!“

Gost jutarnjeg programa na Happy TV bio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petar Petković je govorio o dogovoru iz Ohrida, pritiscima na Srbiju da prizna nezavisnost takozvanog Kosova, ali i teškoćama sa kojima se srpski narod suočava na KiM. Petković je takođe govorio i o naporima Srbije da postigne najbolje moguće za svoj narod, te da je Srbija u danas mnogo boljoj poziciji nego ranije.

Komentarišući razgovore iz Ohrida Petković navodi da će kao rezultat biti najvažnije formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

– Moraće da bude formirana ZSO, sa realnim postignutim sporazumima iz 2013. i 2015. godine. Sa svim ovlašćenjima, strukturom i organima kojima je predviđeno šta ZSO treba da ima – rekao je Petković.

Dodao je i da je to veliki uspeh za Srbiju.

Kada sve to uspete da dogovorite i sve to uspete da stavite na papir, a da pritom ne dovedete u pitanje interese države Srbije i ne ugrozite narod na KiM, za to je potrebno umeće! – kaže naš sagovornik.

Petković navodi da Kosovo nikada neće biti priznato.

Kosovo ni de fakto ni de iure nećemo priznati – navodi on.

Naš gost je prokomentarisao predstojeće izbore na KiM, na kojim Srpska lista neće učestvovati.

– Petog novembra kad su Srbi izašli iz institucija, jasno su rekli da će se vratiti kada se formira ZSO – kaže Petković.

O značaju ZSO, Pektović kaže da je ona garant opstanka srpskog naroda KiM.

– 10 godina Srbi na KiM čekaju formiranje ZSO. Ona predstavlja okvir za njihov opstanak na KiM – rekao je naš gost.

O zaštiti Srba na KiM, i ulozi Beograda i njegovoj prisutnosti u Pokrajini, Petković kaže kako je danas Srbija u mnogo boljoj poziciji i spremnija da zaštiti svoj narod.

– Naš narod ima puno poverenje u predsednika Vučića, on je jasno rekao da se nikakva „Oluja“ ni pogrom neće dogoditi – kaže Petković.

On je naveo da se srpski narod suočava sa maltretiranjem svakog dana u Pokrajini i da je to politika Aljbina Kurtija.

Takavih incidenata imate svakog dana, mi reagujemo na svaki od tih incidenata. Kao da je napad na Srbe nešto što je dozvoljeno. Vi šaljete poruku da su napadi na Srbe dobrodšli, cilj je proterati Srbe sa viševekovnog ognjišta. Ta ideologija živi – zaključuje Petković.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter