25°C

Beograd

UŽIVO SMO MERILI KOLIČINU SKRIVENOG ŠEĆERA KOJI UNOSIMO: Dr Feel Good demonstrirao dnevni jelovnik prosečnog Srbina! (VIDEO)

U emisij "Posle ručka" sa Vanjom Bulićem razgovarali smo o ishrani jednog prosečnog Srbina a dr Feel Good je na licu mesta demonstrirao kako se hranimo i koliko rafinisanog šećera pojedemo.

- Naše ćelije rade na glukozu i isharana bez ugljenih hidrata, odgovorno tvrdim da nije dobra. Pravila način ishrane, za zdravog i radnog čoveka, ne sme da bude bez šećera bilo da su iz voća, žitarica, mahunarki (pasulj, grašak, soja) - rekao je dr fell Good.

Koliko odrasla osoba unese skrivenog šećera?

- Dan započinje tako što popijemo jednu kafu, a u nju stavimo recimo jednu kašičicu šećera.

-Zatim ide bela kifla, koja u sebi ima 60g ugljenih hidrata. To je rafinisao belo brašno sa belim šećerom i nema ničega zdravog. Razlika crne i bele kifle je u mlevenju, jer je integralno brašno od celog zrna. Ono što prodaju kao crnu kiflu, a piše pšenično brašno i samo je obojeno, nije zdravo. Heljdina kifla isto ima šećera ali smo siti od nje jer ima vlakana u sebi. Jogurt ima na 100ml, 5g laktoze, što sve kasnije prelazi u glukozu, i jel ima zdrav šećer, naravno - dodao je.

Za užinu oko 11h uzmemo čokolade, 100g ima, 50g šećera. Organizam ne prepoznaje dal’ je kifla ili čokolade, razlika je samo u kalorijama.

Za ručak pojedemo 2 parčera pice, a u parčetu ima 45g šećera preko belog brašna. Onda ožedni pa popije malo soka koji su puni šećera.

Neka večera picu opet, sa još malo kečapa pa malo pića oko 250 ml što je sve ukupno više od 10 kašičica. Malo grickalice u toku dana mu preko 12 kašičica šećera.

  • Hajde da izmerimo:
  • Tegla 270g
  • Kafa: 1,5 kašičica
  • Kifla: 60g kašićice kafe i njima ima , Dodajemo 60g iz kifle,
  • Jogurt: 1,5 kačičica
  • Čokolada 100g;50 šećera
  • Pica: 150g parče ima 6 kašika šećera (u 2 parčeta)
  • Večera; više od 10 šećera... Na kraju završimo sa teglom šećera, više od 400g skrivenog šećera unese jedan prosečni Srbin.

Za gledaoce Hepi televizije dr Fell God je dao savet kako da se zdravo hranite, a da ostanete siti a da se ne odričete zdravog šećera.

Uskoro video...

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar