16°C

Beograd

"POKRETNI ŽBUN" SA ZLATIBORA U "PRELU U NAŠEM SOKAKU": Večiti poštovalac prirode i sakupljač čudanstava njenih!

Svako ko ode na Zlatibor i prošeta njegovim stazama sigurno obrati pažnju na trave i zelenuilo na planini. Turisti koji prvi put posete Zlatibor iznenade se kada ugledaju pokretni žbun.

U “Prelo u našem sokaku” došao je Borivoje Šišević “pokretni žbun”, travar, lekar, čovek koji je postao maskota Zlatibora zbog svog prepoznatljivog izgleda. Bavi se skupljanjem lekovitog bilja i proizvodnjom čajeva, melema i lekovitih mešavina.

- Ja sam vuk samotnjak koji silazi među narod samo kada mora. U svojoj 21 godini sam dobio nadimak “pustinjak”. Večiti poštovalac prirode i večiti sakupljač čudanstava njenih. Čarobna planina Zlatibor ima izuzetan klimat, prostor koji je osunčan i zemljište koje je siromašno, ali priroda je tu bogata i tu raste na takvom zemljištu čudnovato bolje. Pored mnogobrojnih lekovitih tu je komorač, majčina dušica i čitav niz trava od kojih se prave lekovi – rekao je Borivoje Šišević poznatiji kao “pokretni žbun” i travar koji se može videti na Zlatiboru i od kog možete kupiti lekovite tincture, čajeve i meleme.

Izvor: Happytv,rs
Foto: Happytv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar