0°C

Beograd

MILUTIN FOLIĆ U "PRELU U NAŠEM SOKAKU": "Postavili smo jasne pravce u Beogradu"!

Beograd je jedan od dva grada u Evropi koji leži na dve reke. Obgrljen Savom i Dunavom vekovima je mamio poglede, pa tako i sada. Milutin Folić gradski urbanista nam je u „Prelu u našem sokaku“ približio kako Beograd uspeva da zadrži tutulu najlepšeg grada na najlepšem mestu

- Postavili smo jasne pravce u Beogradu. Izmestili smo industriju iz centra grada i tu se sada grad gradi unutar sebe. Morao je da se promeni i nema smisla da industrija bude u centru grada. Beograd mora da iskoristi svoj potencijal i da siđe na reke. Industrija je Beogradjane odvojila od reka. Pruga je odvajala delove Beograda od Save i Dunava. Tuda vozovi više ne prolaze i „Prokop“ je konačno postao železnička stanica, a mi na tim zonama gde smo rasteretili prostor od šina ulice spuštamo ka reci. Umesto zida, pruge i industrije sada je prirodni potencijal tu koji će koristiti ljudima – rekoa je Milutin Folić.

Čovek je tu važniji.

- Cilj je da se podigne nivo kvaliteta života. Ugledamo se na velike gradove. Uređenje prostera je jedno od načela kako da se podigne nivo života i da se podigne kvalitet života– istakao je Milutin Folić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar