4°C

Beograd

OLGA BALETIĆ U "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Selo Koštunići sa pet muzeja, manja poznata destinacija koja se preporučuje!

U emsiji "Prelo u našem sokaku" sa voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem tokom proslavljanja Srpske Nove godine, ugostili smo direktorku turističke ograizacije Srbije - Olgu Baletić.

Reklama Srbjie vrti se svuda, na Internetu i međunarodnim televizijama, šta na današnji dan predlažete građanima. Gde otići?

- Nije lako preporučiti destinaciju, Srbija je bogata prelepim gradovim u Srbiji. Širom Srbije organizovane su divne proslave svuda pa možemo da se priključimo njima. Ne treba da zaboravimo ni etno područja u selu, ali ni banja ili planina ukoliko imate vremena doći do njih.Srpska Nova godina znači nešto što je "toplo oko srca", imamo dugu tradiciju proslavljanja i slavi se u krugu porodice.

Svi smo čuli za Kopaonik i Zlatibor, to su najposećenije destinacije u Srbiji, ali šta je sa manje promovisanim mestima, recimo banjama?

- Soko banja je odlična,Vrnjačka banja je kraljica turizma u među banjama. Preporučujem Prolom banju i Lukovsku banju kao odlična mesta. Na Zlatiboru imamo hotel od 5* po prvi put, tako možemo da preporučimo sada i to. Oni organizuju proslavu povodm praznika pa možete da se priključite njima.

Da li su cene povoljnije Srbiji, koja je to destinacija koja je za svačiji džep?

- Srbija je kao turistička destinacija kod domaćih gostiju u velikoj meri porasla, pa ne beležimo samo porast stranih turista već i naši ljudi koji posećuju mesta u Srbiji. Uveliko poznate su Kopaonik, Zlatibor, ali i manje poznate su Stara Planina, Divčibare koje imaju odličan program za turiste. Etno selo u Koštunićima, selo sa pet muzejam, to je nešto što toplo preporučujem, tamo je muzej vojvode Živojina Mišića. Proizvode domaću i divnu hranu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar