10°C

Beograd

BOBAN ĐUROVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Naši hoteli su naše fabrike jer upošljavaju ljude koji tu žive"!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo predsednika Opštine Vrnjačka banja Boban Đurović.

Vrnjačka banja najpoznatija je po termalnim vodama ali je i jedna od najstarijih na svetu?

- Možemo reći da je najstarija, najpopularnija i najposećenija opština u Srbiji, pogotovu za banjski turizam. Za Vrnjačku banju kažemo da je lokomotiva turizma jer pruža komperativni sistem od zabave, provoda, lečenja, odmora i svega ono što je neophodno za turizam - rekao je Boban Đurović.

Što su za druga mesta fabrike to su za vas hoteli?

- Nama se pre svega zasniva na prirodnim bogatstvima, sedam izvora mineralne vode koje su stavljene u segment zdravstva,ali imamo i drugi deo za rekreaciju i velnes i spa program. Naše fabrike jesu hoteli u Vrnjačkoj banji to su investicije koje upošljavaju radnike, podižu turističku konkurentnost, koji delegiraju banjau kao jednu koja ima najveću mogućnost i ponudu jer imamo oko 6000 u hotelskom smeštaju i oko 15 000 apartmana.

- Naš grad je uređen po principu jednog uređenog hotela, sa jedne strane je zapadna Morava, s druge planina Goč i oko 60 000 hektara uređenog parkovskog dela u podnožju, i hoteli u centralnoj glavnoj zoni. Grad ispunjava sve kriterijume, prošle godine smo proglašeni osmom članicom evropskih kraljevskih banja koja ispunjava sve kriterijume da postane takva i na svetskom tržištu. Pre svega, turizam je osnovna delatnost. Uređenje javnih površina, uređenje dobre komunalne infrastrukture, uređenje atrakcija a investicije hotela su privatne. Prošle godine smo rekonstruisali osam, i imamo kategoriju od četiri i pet zvezdica - rekao je Boban Đurović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar