°C

Beograd

GRADONAČELNIK ZAJEČARA U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Zaječar poseduje skijalište u samom centru grada! (VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo gradonačelnika Zaječara - Boška Ničića.

Šta se dešava u Zaječaru? Imate Gitarijadu, Zaječarsko pivo, mladi ljudi, Romulijanu? Zaječar je i industrijski centar, ali šta još imate?

- Zaječar je procvat doživeo krajem šezdesetih i sedamdesetih godina kao industrijski centrar, ali nikad nije ni prestao da bude poljporivredni. Sada se to polako razvija i vraća , pokušavamo da dovedemo ozbiljne investitore i postanemo opet administrativni, trgovački, privredni centar Timočke krajine. Vodeći industrijski centar će uvek biti Bor, u našem okrugu. Da bismo bili centar moramo da ulažemo u infrastrukutiru i da očuvao kulturu i uložimo još sredstava u zabavni sadržaj.

Šta nudite od zabavnog sadržaja?

- Imamo skijalište u centru grada što nema niko, i banjski turizam, i želimo da primamo ljude i da ih privučemo da dođu. Želimo da nateramo opet mlade ljude da se vrate u Zaječar, da ne idu iz njega. Naše bogatstvo je arterska česma i naši izvor, mineralne vode ekstra kvaliteta, nisu flaširane mi koristimo a Zaječarsko pivo se pravi od te vode. U Halovu je fabrika svinjaca, imamo velike zasade jabuke i trešanja, hladnjaču preko 50 000 tona - rekao je gradonačelnik Boško NIčić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar