0°C

Beograd

SNEŽANA PAVLOVIĆ SAVETNIK ZA PROSVETU U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Mi svi imamo čast da nam je Sveti Sava prisutan u školama"! (VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem povodom Savindana, ugostili smo Snežanu Pavlović - savetnicu u Ministarstvu prosvete.

Sveti Sava se slavi kao zaštitnik dece, i zaštitnik školstva o Srbiji? Sveti Sava je utemeljivač prosvete, i danas je velika školska slava, gde deca uživaju? Sveti Sava je i bio neka vrsta prosvetitelja?

- Jeste, između ostalog, važan je i za oblast obrazovanja. Ona je bio svestrana "integrativna" ličnost, bavio se mnogim stvarima u životu, za svoju zemlju i narod je najviše darivao. Mi svi imamo čast da nam je Sveti Sava prisutan u školama, predstave su živopisne i zanimljive i svi se tome radujemo.

Danas naša omladina živi u nekom drugom vremenu, i koliko shvataju poruke koje je Sveti Sava ostavio narodu?

- Svako vreme nosi svoje breme, svako vreme ima svoje poroke, muke i svoje dobre strane. Nikada ne treba da potcenjujemo mlade ljude, naša otadžbina sa takvim geografskim položajem, sa onim istorijskim mukama i nedaćama koje je imala, ovde nikad nije bilo ni mirno ni burno, mi smo jedinstveni po talentovanim mladim ljudima, i to je naša snaga. To su univerzalne vrednosti i one su očuvale našu tradiciju i kulturu - rekla je Snežana Pavlović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar