0°C

Beograd

GRADONAČELNIK OPŠTINE DESPOTOVAC U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Despotovac će biti među prvima u Srbiji koji će imati toplanu na biomasu!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji se brinu za naše gledaoce, ugostili smo Nikolu Nikolića - gradonačelnika opštine Despotovac.

Despot Stefan Lazarević organizovao je Bogradg kao rezervnu varijantu, a svako dešavanje u srednjovekovnoj Srbiji odigravalo se u Despotovcu? Šta se dešava sada u Despotovcu? Vaša opština poznata je po rudnicima?

- Despotovac je poznat po rudasrtvu, kao što ste rekli, kod nas je podneblje mrkog uglja za eksplataciju, najkvalitetniji ugalj koji se proizvodi u Srbiji. Velikih problema imamo sa raseljavanjem stanovništva, kao i drugi manji gradovi, nama je cilja da ih vratimo pa kroz razne programe stimulišemo, dajemo povoljnosti i subvencije za poljoprivredu i rađanje dece, pokušavamo na taj način da zaustavamo odlazak stanovnika.


- Infrastruktura u Despotovcu je razvijena, ove godine imamo dosta radova, veliki su radovi u Tehničkoj školi, kompletna rekonstrukcija, kao i izgradnja toplana na biomasu, na drvenosečku, i bićemo među prvima u Srbiji. Pred Novu godinu otvorena je fabrika "Jumka" zbog koje je šezdeset žena našlo posao, sada one rade za vojnu industriju. U budžetu iz grada Despotovca pomažemo poljoprivrednicima sa 15 miliona, najviše pomažemo u našoj okolini. Osim rudarstva koje je najizraženija grana, pravimo napretke u polju poljoprivrede i turizma i zato ulažemo toliko u te dve oblasti - rekao je gradonačelnik Nikola Nikolić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar