0°C

Beograd

TURISTIČKO-SPORTSKA ORGANIZACIJA DESPOTOVAC U "PRELO U NAŠEM SOKAKU": U Despotovcu se nalazi jedina prašuma u Srbiji - Vinatovača!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji se brinu za naše gledaoce, ugostili smo Anu Bogdanović - direktor Turističko-sportke organizacije Despotovac.

Kadas se ljudi nađu u Despotovcu, šta prvo da rade- Nije lako odlučiti se pored prirodnog izobilja, pored vrhunske ugostiteljske usluge?

- Despotovac je mala opština ali biser Pomoravlja, imali smo sreću da je priroda jako bogata pa nam je podarila Resavsku pećinu, kao jednu od najlepših bogatstva ali i hidrokompleks Lisine. Manastir Manasija je srednjovekovni manastir na koji smo ponosni,imamo i Dane srpskog duhovnog preobraženja, vodopad "Veliki Buk", i jedina prašuma u Srbiji - Vinatovača. Zadnjeg vikenda u avgustu imamo Međunarodni viteški festival "Just out", ali trudimo se da preko cele godine imamo sadržaje zabavnog karaktera. Imamo veliku posećenost u Resavskoj pećini i hidrokompleksu Lisine.

Da li broj turista raste, šta kaže statistika?

- Teško je izmeriti, broj prodatih ulaznica je neka evidencija. Svakom godinom obeležavamo povećanje pridošlica 10 000 posetilaca. U prethodnom periodu nas su posećivali domaćii tuirsti, ali u posednje vreme imamo i priliv stranih turista iz Rusije, Kine i drugih zemalja. Kod nas svako ko dođe ne može otići gladan. Svi ugostiteljski objekti i domaćinstva daju veliki značaj gastronomiji. Možemo se pohvaliti jagnjetinom, jelovačkim sirom, kačamakom i ostalim specijaltietima - rekla je Ana Bogdanović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar