°C

Beograd

VLATKA MILENKOVIĆ CENTAR ZA KULTURU U EMISJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Teatar Resava postoji više od 20 godina i okuplja mnogobrojnu publiku!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji se brinu za naše gledaoce, ugostili smo Vlatku Milenković - direktor Centra za kulturu "Sveti Stefan Despot Srpski"

Koje su glavne manifestacije u Despotovcu?

- Ono što mogu da kažem je da Centar za kulturu "Sveti Stefan Despot Srpski" je glavni nosilac svih kulturnih dešavanja u Resavskom okrugu. U maju organizujemo amatersko pozoršte svih otvorenih majskih svečanosti, koje se odnose na amatersko i samo pozorište teatra Resava za dečiju scenu i scenu za odrasle. Imamo naš teatar više od 20 godina. Imamo odličnu publiku koja reaguje po potrebi, zna kada treba aplauz i kada vlada muk. Publika je školovana, imamo dečije predstavem komedije, dramu...

Koje su duhovne svečanosti koje organiuzjete?

- Pored Majskih amaterskih pozorišta, predstava, imamo likovnu koloniju Resava - zbirku slika koja broji 550 u fundusu, uvećavamo svake godine nematerijanu vrednost naše opštine Despotovac. Sada je 27. put kako se organizuje ova manifestacija, imamo programski savet ljudi od nauka, umetnosti . Naša manifestacija je u avgusti traje od 19-28. avgusta i tokom tradicionalne manifestacije već peti put se organizuje viteški turnir "Just out". Dolaze vitezovi iz celoga sveta, ne samo naši. To je prelepa scenografija pod zidinama manatira Manasija, sa šatorima i kostimima, decom, damama, konjima, to je najdivnija slika, rekonstrukcija srednjeg vek koja se dešava u podnožju Manasije - rekla je Vlatka Milenković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar