°C

Beograd

PREDSEDNIK OPŠTINE BAČ U " PRELO U NAŠEM SOKAKU" : "Preko dvadeset nacionalnosti živi složno na jednom području!!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji se brinu za naše gledaoce, ugostili smo Borislava Antonića - predsednika Opština Bač.

Bač je šarena slika jedne manje opštine gde možete videti svega? Šta biste prvo rekli o Baču?

- Opština Bač je multietnička sredina, složno živi preko dvadeset nacionalnosti. Naš grad predstavlja pravi primer da je moguće da se slažemo, dokaz da jedni pored drugih mogu da žive u dobrim "komšijskim" odnosima sve nacionalnosti Hrvati, Srbi, Bunjevci, Makedonci, Grci, Slovaci, Bošnjaci.

Koji su potencijali opštine Bač, na šta računate?

- Pretežna delatnost je poljoprivreda, imamo oko 26 000 hektara obradivog zemljišta, imamo bogate šume spadamo u najpošumljenije opštine u Vojvodini. Takođe, imamo preko 1500 gazdinstava, imamo manja preduzeća koja se bave poljoprivredom, zadruge. Uveli smo subvencije za manje investicije za poljoprivrednike, pored državnih subvencija i opština Bač daje određeni novac za subvencije i to za bušenje bunara, izgradu plastenika, navodnjavanje parcele. Pokazalo se kao dobra investicija, pod njivama niču i jagode, maline i urodilo je plodom. Bač je malo ali lepo sređeno mesto, radimo na infrtastrukturi kao i svi gradovi. Sprovodimo gasovod koji je prošao ali nije još pušten u pogon. Kanalizacija je urađena i dajemo je svim naseljenim mestima u opštini Bač - rekao je Borislav Antonić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar