1°C

Beograd

MIŠEL RADOVANOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Narodna bibiloteka je najznačajnija i jedina kulturna ustanova u Ćićevcu!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smodirektora narodne biblioteke Ćićevac - Mišela Radovanovića.

Narodna biblioteka je kulturno nosilac života kod vas?

- Tako je, nekada je ovo bio Centar za kulturu a sada smo pod nazivom Narodna biblioteka. Ona je značajna za naše građane jer je ovo jedina kulturna ustanova u Ćićevcu koja zadovoljava sve potrebe življa. Pri ustanovi radi KUD „Moravac“ koje radi dvadeset godina. Takođe, imamo i deset godina uspešnog rada pozorišta. Ranije smo imali hor kao i nižu muzičku školu a sada imamo plesnu školu. Želje i potrebe naših korisnika su na prvom mestu.

Imate dobar broj fonda knjiga ali dajete prostor za kulturu?

- Mi organizujemo i ustupamo prostorije i logostička sredstva, stručnu pomoć, rasvetu za sva udruženja i KUD-a. Imamo etno udruženja koja se bave očuvanjem kulturne tradicije. Imamo i Udrženje građana veterana kulturno umetničkog društva koje se registrovalo i sada su pod okriljem udruženja.

Šta ljudi vole da čitaju?

- Traži se sve ali najviše romani, beletristika, ljubavne priče su uvek aktuelne, ali najaktuelnije je ono što mediji plasiraju i reklamiraju. Imamo studente koji uzimaju stručnu literaturu. Mislim da je više žena aktiovnih čitalaca a to su uglavnom radno zaposleni i penzioneri - rekao je Mišel Radovanović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar